Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Represa d’activitats a l’Hospital de Palamós

Escrit per el 5 de Juny de 2020

  • L’Hospital de Palamós ha reprès activitats que es tenien pendents a causa de la Covid-19.
  • La doctora Anna Ribera fa una valoració sobre l’aprenentatge assolit durant l’estat d’alarma sanitari.

Aquesta setmana s’ha iniciat la represa d’activitats a l’Hospital de Palamós que havien quedat de banda a causa de la COVID-19. Així, avui ens hem posat en contacte amb la directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE), la doctora Anna Ribera.

En primer lloc, la doctora Ribera ha explicat els serveis que s’han reprès gràcies a la baixada del col·lapse ocasionat per la pandèmia.

Durant aquests més de dos mesos d’aturada, s’havia demanat als caps de servei que revisessin tots els pacients que tenien pendents. En aquest sentit, s’han tingut en compte tant la gent de consultes externes com pacients esperant per entrar a quiròfan o realitzar altres proves. Segons la doctora, l’objectiu d’aquesta organització prèvia és poder atendre a la gent segons el grau d’emergència.

Malgrat que la llista d’espera no ha augmentat gaire -en part gràcies a l’ajornament de les consultes externes-, la velocitat d’atenció de l’Hospital s’ha vist afectada, sobretot en relació amb els quiròfans. Així doncs, es demana paciència davant el compliment de la llista d’espera, ja que anirà a un ritme més lent del que s’esperava.

Així mateix, la directora del SSIBE també sol·licita paciència amb la incorporació de mesures tan restrictives, ja que s’hauran de mantenir durant un temps per evitar un major nombre d’infeccions. Tanmateix, agraeix el bon comportament i el seguiment de les recomanacions per part dels residents del Baix Empordà, gràcies als quals s’ha evitat el col·lapse de l’Hospital de Palamós.

Tornen les visites i acompanyants

A banda de la represa d’activitats, la doctora ha parlat sobre un altre avenç iniciat la setmana passada. En aquest sentit, es permet un acompanyant per pacient, independentment del fet que estigui a urgències o ingressat a planta. Una novetat sobre la qual Ribera n’ha tret una conclusió favorable.

Per últim, la doctora fa una valoració sobre aquests dos mesos de confinament, els quals han suposat un gran obstacle pel sistema sanitari. En aquest sentit, s’han començat a plantejar altres formes de treballar dins de cada especialitat. A més, també s’ha arribat a una conclusió sobre l’aprenentatge assolit i sobre el que s’ha de mantenir en un futur.

Això no obstant, es tracta d’un aprenentatge que ha comportat un gran esgotament físic i mental al personal sanitari. Per tant, en la mesura que es pugui, es podran demanar vacances per descansar i recuperar forces davant un possible rebrot del coronavirus més endavant.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra en la que la doctora Anna Ribera ens detalla la represa d’activitats a l’Hospital de Palamós a través del següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).