Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Repàs de la cartellera cinematogràfica del cap de setmana

Escrit per el 4 de Febrer de 2022

  • Les pel·lícules són Delicioso i La meva mare és una goril·la.
  • Cebollero també recorda l’actriu Monica Vitti, recentment desapareguda.

El Cine Club Garbí prepara la projecció de dues pel·lícules per aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Palafrugell. El director del Cine Club Garbí, Àlex Cebollero, ens les presenta.

La pel·lícula francesa Delicioso

Una d’elles és la producció francesa Delicioso d’Éric Besnard. En aquesta, coneixerem el cas d’un cuiner talentós, Manceron, que és acomiadat pel Duc de Chamfort i això, li farà perdre el gust per cuinar i decidirà tornar a la casa del camp.

Allà coneixerà a Louise, qui li farà tornar la passió a la gastronomia i l’ajudarà a obrir el primer restaurant a França. L’acció del film se situa durant el context de la Revolució Francesa i es basa en fets reals.

Àlex Cebollero apunta que és una d’aquelles pel·lícules que solen agradar al públic, amb un bon argument i alta qualitat cinematogràfica. A més, afegeix que permetrà veure els passos de preparació i cocció dels diferents plats.

El director Éric Besnard

El director francès Éric Besnard és autor de nombrosos films, entre ells, Pastel de pera con lavanda, estrenat l’any 2015. En aquesta també es parlava de gastronomia, tot i que es veia menys la cuina.

Delicioso es projectarà en diverses ocasions:

  • Divendres a les 19 hores
  • Dissabte a les 19 hores (en versió subtitulada al castellà)
  • Dissabte a les 21.15 hores
  • Diumenge a les 19 hores

La pel·lícula d’animació La meva mare és una goril·la

Per altra banda, arribarà a Palafrugell el film d’animació La meva mare és una goril·la de Linda Hambäck. Es tracta d’una producció sueca, noruega i danesa i dirigida a un públic infantil. L’argument es basa en el llibre La estrella de los simios de Frida Nilsson.

La protagonista de l’argument és la Joanna, una nena que ha viscut en un orfenat durant tota la seva vida, però un dia, una goril·la la visitarà per adoptar-la. En un primer instant, quedarà una mica descol·locada, però aviat s’hi acostumarà i estimarà la seva nova mare. Tot i que les autoritats locals voldran separar-les, s’uniran per demostrar que són una família i que volen seguir juntes.

Cebollero remarca que es tracta d’una pel·lícula nòrdica i que, per tant, es diferencia de les produccions que arriben dels Estats Units. El dibuix s’allunya de les tècniques 3D i té una estètica més convencional. A més, les històries transmeten valors.

Aquesta producció fa poc que es va estrenar i ja ha estat guardonada en nombrosos festivals.

La directora Linda Hambäck

La seva directora és Linda Hambäck i va néixer a Seül, Corea del Sud. Va estudiar a l’Acadèmia d’Art Dramàtic d’Estocolm. Ha estat treballant durant un temps com a directora de curtmetratges a la seva productora i actualment, està especialitzada en els films animats infantils.

Aquesta pel·lícula es podrà veure dos cops doblada al català. Serà el dissabte i el diumenge a les 17 hores.

Un record a Monica Vitti

Per acabar, Cebollero té un record per l’actriu italiana Monica Vitti, que va morir als 90 anys d’edat el passat dimecres 2 de febrer. Vitti va tenir una extensa trajectòria cinematogràfica i va esdevenir una de les actrius italianes més destacades. A més, rebé reconeixements que inclouen els David de Donatello, els Globus d’Or i el Lleó d’Or del Festival de Venècia.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).