Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Rememorant la figura de l’Àngela Clos Batlle

Escrit per a 6 de Febrer de 2020

  • La Sala Polivalent de la Biblioteca obra, aquesta setmana, amb la rememoració de la palafrugellenca Àngela Clos Batlle, primera regidora de les comarques gironines en ple context bèl·lic.

A través de la Neus Colomer, presidenta de l’Òmnium Cultural, s’han pogut conèixer més detalls sobre l’activitat d’aquest dijous dia 6 a les 19:30h. Un acte que, d’altra banda, forma part de tot un cicle commemoratiu dels 81 anys de l’exili republicà. Amb aquesta trajectòria es pretén posar en valor les persones que van haver de marxar l’any 1939.

Tenint en compte el context social, tant la convidada com en Jordi Gaitx, arxiver i assessor del Museu de l’exili, volen donar rellevància la figura de l’Àngela. Una referent important com a primera regidora de Palafrugell i com a represaliada.

El paper de la dona durant l’exili

Un altre aspecte molt important que recalca la Neus és la presència femenina de la protagonista en àmbit laboral majoritàriament masculí. En aquest sentit, una paper desvaloritzat al llarg de la història, no tan sols en política sinó també durant l’exili.

Malgrat la seva trajectòria política veure’s afectada pel context històric, la llavors regidora va poder implicar-se en molts àmbits com ara el cultural.

Tanmateix, les conseqüències de l’exili van fer que l’Àngela abandonés la seva professió i es dediqués a la seva vida familiar. Un decisió que, a l’hora de fer el llibre sobre la seva biografia, va dificultar la recerca d’informació.

Escolta l’entrevista sencera amb la Neus Colomer al següent enllaç


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *