Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Reivindiquen la figura de l’artista Josep Clarà

Escrit per a 23 de Juliol de 2020

  • La Fundació Vila Casas presenta les dues noves exposicions temporals. Josep Clarà. L’univers de l’escultura, una mostra que vol reivindicar la figura de l’artista olotí i la Mecànica Interna de Tània Font.
  • Àlex Susanna, director d’art de la Fundació, destaca que mantenir la programació que tenien prevista referma el lema que la cultura és segura.

El Museu Can Mario de Palafrugell de la Fundació Vila Casas ha presentat als mitjans de comunicació les dues noves exposicions que es podran visitar a partir del 25 de juliol i fins el 29 de novembre. L’obra central de la Fundació per aquest darrer semestre de l’any és Josep Clarà. L’univers de l’escultura, comissariada per Cristina Rodríguez Samaniego. Una exposició amb la que reivindiquen la figura de l’artista català Josep Clarà.

Josep Clarà va ser un dels escultors més influents del segle XX, nascut a Olot l’any 1878, tot i que va passar la major part de la seva trajectòria a París. L’exposició està formada per una seixantena de peces escultòriques d’arrel clàssica i mediterrània, vinculades amb el noucentisme segons ens explica la comissària Cristina Rodríguez.

A més, les peces escultòriques estaran acompanyades de continguts audiovisuals per a transmetre tot allò que amaguen.

La mostra planteja cinc àmbits expositius: Clarà escultor, el taller, model(s), l’obra a l’espai públic i un món de relacions. En aquest sentit, Rodríguez Samaniego posa de relleu que han volgut mostrar aspectes que no solen estar a les exposicions.

Així a través de l’obra, però també dels aspectes més personals, es pretén mostrar el Clarà més íntim i personal. En aquesta línia, a l’exposició es mostra també les peticions de la clientela i on es poden trobar les obres públiques de l’artista. Una proposta amb la que des de la Vila Casas reivindiquen la figura de Josep Clarà.

Cristina Rodríguez Samaniego, comissària de l’exposició ‘Josep Clarà. L’univers de l’escultura’

Oportunitat per veure l’obra de Josep Clarà

Clarà, al morir l’any 1958, va cedir totes les seves propietats i obres a la ciutadania. L’any 1969 s’obrí el Museu Clarà, malauradament, però, va tancar les portes 26 anys més tard. Aquesta exposició permet tornar a tenir l’oportunitat de gaudir de l’obra de l’autor. Alguna, fins i tot, exposada per primera vegada.

A través del recorregut que es fa de la trajectòria de Josep Clarà es pot veure la transició estètica de l’artista. Des d’Extasi, el seu primer gran èxit al Saló de París, fins a una de les darreres creacions, Fe les figures humanes són les protagonistes, però amb uns canvis en la tècnica que explica Cristina Rodríguez Samaniego.

D’altra banda, també es va presentar l’exposició de l’artista Tània Font. Una mostra titulada Mecànica interna i que vol explicar tot allò que les persones no exterioritzen.

Cultura segura

Per la seva banda, el director d’art de la Fundació Vila Casas, Àlex Susanna ha aprofitat la presentació d’aquestes dues noves exposicions per revindicar que les propostes culturals són totalment segures. Així, recorda que la Fundació ha mantingut la programació que tenia prevista abans de la pandèmia.

Dues noves exposicions al Museu Can Mario que es complementen i amb les que Susanna espera que hi hagi el ressò que es mereixen.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *