Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Recullen 117 quilos de deixalles en un bosc de Palafrugell

Escrit per el 29 de Març de 2021

  • Ho va fer l’alumnat de 1r d’ESO de l’INS Nou Palafrugell, en una acció emmarcada en el projecte relacionat amb el Medi Ambient.
  • Conversem amb tres representants del grup de 1r d’ESO de l’institut sobre la darrera actuació del grup i la directora del centre Mireia Pacreu i la professora Irene Rodríguez.

Connectem telemàticament amb l’INS Nou Palafrugell, amb la intenció de conèixer l’actuació que han dut a terme els i les alumnes de 1r d’ESO. D’entre altres actuacions, han mobilitzat tot el grup per recollir les restes d’escombraires que alteren els nostres boscos. En total es van recollir 117 quilos de deixalles en un bosc de Palafrugell.

En primer lloc, en representació als i les alumnes de 1r de l’INS Nou Palafrugell, comptem amb les aportacions de la Salima Kablaaj, en Roc Lamana i la Juno Saludes. A continuació, ens expliquen en què consisteix el projecte que busca millorar les condicions de l’entorn del municipi.

INS Nou Palafrugell

En segon lloc, el projecte s’engloba dins el pla trimestral de projectes que busquen apropar l’alumnat als diferents àmbits. Dins del marc de l’àmbit científic-tecnològic, van decidir treballar el medi ambient. Així ens presenta els orígens i objectius del projecte la Mireia Pacreu, directora del centre.

Tot seguit, l’alumna Juno Saludes ens explica quin ha estat el procediment del projecte.

“El projecte ajuda a apropar les necessitats de l’entorn a l’alumnat”

L’Irene Rodríguez, professora del centre i responsable de presentar la proposta a l’Àrea de Medi Ambient, descriu les intencions del projecte.

Alternatives sostenibles

A banda de l’actuació als boscos, la directora del centre ens recorda que el projecte també té com a finalitat analitzar quins residus produeixen ells mateixos. D’aquesta manera, cada alumne detecta la seva necessitat i aplica una alternativa sostenible.

Amb referència a aquestes alternatives sostenibles, els alumnes les comparteixen a través de tutorials per les xarxes socials de l’institut. Amb la intenció de compartir l’oportunitat de fer-nos la nostra pròpia alternativa des de casa.

A més de recollir envasos i altres residus plàstics, els alumnes han destacat que també van trobar un sofà, un televisor i altres voluminosos.

INS Nou Palafrugell

Per acabar, adjuntem l’entrevista completa amb: Els alumnes representants de 1r d’ESO; Les aportacions de la directora del centre Mireia Pacreu i la professora Irene Rodríguez. On a més de conèixer més detalls sobre l’actuació, avancen la sèrie de projectes per la sostenibilitat local en els que participa l’INS Nou Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).