Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Reaccions davant la prohibició de VMP i bicicletes al centre de Palafrugell

Escrit per el 28 de Desembre de 2023

La recent decisió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Palafrugell d’implementar restriccions a la mobilitat dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i bicicletes al centre de la vila ha generat un rebuig per part de la Plataforma Nova Mobilitat.

En resposta a aquesta mesura, aquest grup de veïns defensors de la mobilitat sostenible ha emès una nota de premsa expressant el seu descontentament i proposant alternatives que, segons ells, podrien millorar la seguretat vial sense posar en perill les opcions de mobilitat sostenible. Marc Heras, membre de la Plataforma, parla de discriminació envers altres tipus de vehicles.

El comunicat subratlla la creença en la necessitat de prendre mesures per abordar el problema generalitzat d’incivisme i la seguretat vial, especialment en zones cèntriques i comercials. Tot i reconèixer la importància de garantir la seguretat dels vianants, els signants de la nota argumenten que la prohibició total és una mesura extrema que pot afectar negativament les formes de mobilitat més sostenibles. Segons Pau Lladó, de la Plataforma, aquesta decisió xoca frontalment amb el Pla Local de Seguretat Viària.

En aquest sentit, insten l’equip de govern de Palafrugell, especialment el regidor de Mobilitat, l’alcalde Juli Fernàndez, a convocar una taula de seguiment pel Pacte de la Mobilitat ampliada durant el mes de gener de 2024. A aquesta taula, proposen convidar els partits polítics del consistori municipal, així com les entitats directament afectades i aquelles relacionades amb la mobilitat del municipi.

L’objectiu d’aquesta reunió seria debatre de manera participativa i inclusiva per arribar a solucions comunes que assegurin la convivència entre tots els usuaris de la via pública. Les propostes alternatives inclourien la millora de la senyalització, l’ampliació d’itineraris segurs per a bicicletes i VMP, i campanyes educatives per fomentar la responsabilitat dels usuaris.

Amb aquesta iniciativa, els membres de la Plataforma esperen establir un diàleg constructiu amb les autoritats locals i contribuir a la presa de decisions que beneficiïn tant la seguretat com la sostenibilitat a la vila de Palafrugell.

Carrer de Cavallers (Foto arxiu Ràdio Palafrugell)

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).