Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Raphael exhibeix la seva eterna joventut al Festival de Cap Roig

Escrit per a 3 d'Agost de 2022

  • Raphael fa que el públic estigui més de mig concert aixecat de les butaques.

Hi ha una frase que ha passat a la història i que se li atribueix a Julio Cèsar, després d’una dura batalla i davant el Senat Romà, va pronunciar “Veni, vidi, vici”. Així va voler resumir com li havia anat la batalla contra l’exèrcit enemic.
Amb aquesta frase es pot resumir el que ha succeït aquesta nit en el Festival de Cap Roig, i el protagonista no ha estat el general Romà, sinó una llegenda viva de la música, el gran Raphael.

El “niño de Linares” ha tornat en la gira pel seu seixantè aniversari en el món de la música, a un dels seus festivals preferits, en un marc incomparable, com el què ofereix aquest bell racó de Calella de Palafrugell, demostrant que als seus 78 anys té benzina de sobres per a continuar alçant la seva espectacular veu i les seves cançons pel món.

Un públic de Cap Roig, completament entregat a l’artista, ha gaudit de les seves grans cançons, fent un recorregut per la carrera i la vida d’una de les grans estrelles de la història de la música Espanyola. A la nit no li ha faltat de res, “Vivir así es morir de Amor”, la esperadísima “Mi gran noche” en una versió electrònica i moderna, “Que nadie sepa mi sufrir”, “Yo soy aquel” , “Se nos rompió el amor”, un clàssic “Ave Fénix”, “Gracias a la vida”, “Qué sabe nadie”, la imprescindible “Escándalo”, “Como yo te amo”… i una emotiva “Llorona” que va popularitzar en el seu dia Chavela Vargas.

Continua tenint el do d’enlluernar i sobretot de reinventar-se, tal com ha demostrat tantes i tantes vegades, capaç de vendre com a noves, cançons que porta tota la vida cantant, sobretot les compostes pel seu estimadíssim Manuel Alejandro. És una pantera de l’escenari, i no sols perquè anava de negre, costum que acompanya a l’andalús desde que al finals dels anys 60, va sortir vestit així a Ciutat de Mèxic, perquè li havien perdut les maletes en el vol i mai més es canviaria de color sobre l’escenari, sinó perquè té l’immens poder de fer que el públic en veure’l senti que està presenciant una de les nits més màgiques de la seva vida.

Raphael, pertany a més a més, al selecte club del disc d’Urani al costat de Michael Jackson, Queen i AC/DC. Sent l’únic artista de parla hispana que posseeix aquest gran reconeixement per haver venut més de 50 milions de discos, sense oblidar els 326 discos d’or i 49 platins.

Més de dues hores de concert, en un tancar i obrir d’ulls, Raphael, “Sigue siendo aquel”…


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *