Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


RAMIRO, la col·laboració que fusiona la música urbana i els orígens de l’havanera

Escrit per el 2 de Febrer de 2021

  • Conversem amb Jordi Rubau, del grup Arjau, per conèixer els detalls de la col·laboració amb Lildami.
  • Al llarg del videoclip, s’explica la història de’n Ramiro, amb els cants de l’havanera, per Calella de Palafrugell, Begur i Cadaqués.
  • La col·laboració amb Lildami “suposarà la introducció de l’havanera al públic jove”.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Ràdio Palafrugell va conversar amb en Jordi Rubau, per parlar sobre la seva nova col·laboració amb Lildami. Una col·laboració que fusiona la música urbana i els orígens de l’havanera a la Costa Brava. Aquesta fusió ha donat com a resultat “Ramiro”, la cançó de Lildami en col·laboració amb Arjau. A continuació, coneixem tots els detalls del projecte de la mà de’n Jordi Rubau.

En primer lloc, ens parla sobre els orígens de la col·laboració. Tot va iniciar-se al festival Ítaca, on van conèixer a Lildami i van conversar sobre el cant d’havaneres. Finalment, van compartir contactes, cosa que comportaria a la futura col·laboració.

En primera instància, la idea de Lildami era crear una peça de música urbana catalana que mostrés els orígens de l’havanera del territori, sense perdre l’essència del mateix cantant.

D’aquesta manera, la fusió de la lletra de Lildami amb la música i intervencions de cant d’havanera dels Arjau, va néixer Ramiro. A continuació escoltem amb en Jordi Rubau quin va ser el seguit de successos fins a finalitzar la gravació del projecte.

Qui és Ramiro?

La història de Ramiro, busca exposar les dificultats de la llibertat sexual de l’època de la Guerra Civil. Ho fa a través de la història d’un mariner gai que ha d’amagar la seva orientació sexual.

Al llarg del videoclip, es pot veure a Ramiro sota els cants de l’havanera pels territoris de Calella de Palafrugell, Begur i Cadaqués.

A continuació, en Jordi Rubau afegeix que la col·laboració amb Lildami suposarà obrir les portes del món de l’havanera al públic jove.

Altrament, Rubau fa menció de l’esforç de tot el sector cultural relacionat amb el món musical i artístic mostrant el seu sincer suport.

Per concloure, en Jordi ens avança el projecte amb el qual es troba treballant actualment Arjau: el recull de peces musicals ADN.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).