Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ràdio Palafrugell presenta temporada amb 12 nous podcasts i una aposta per la música, els esports i la informació local

Escrit per a 8 de Setembre de 2022

Ràdio Palafrugell, l’emissora municipal, estrena aquest dilluns 12 de setembre la seva nova temporada i la nova etapa marcada pel canvi a la direcció que es va produir fa pocs mesos. S’estrenen 12 nous podcasts produïts a Ràdio Palafrugell, nova programació informativa matinal, un nou magazin de caps de setmana, i una major aposta per la música local i els esports de Palafrugell. La presentació oficial de la nova temporada es fa aquest dissabte 10 de setembre en un acte a plaça Nova a les 19h.

Mantenim els programes vertebrals de l’emissora, el Clan Matinal d’en Vicenç Rodríguez, Així és la vida amb Rafel Corbí, i la Tarda Musical de Ràdio Palafrugell, amb en Carles Martínez. Però neixen dos nous programes que formaran part de la medul·la de la ràdio: l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell, el nou informatiu diari, i Mode Avió, el programa estrella dels caps de setmana. Farem un seguiment integral de l’actualitat esportiva de Palafrugell, seguint tots els esports i categories, amb la creació d’un podcast esportiu. I estrenem una nova radiofórmula musical en què els artistes de Palafrugell i l’Empordà prenen protagonisme: la Selecció Palafrugell.

Segell Ràdio Palafrugell: la producció pròpia en format podcasting

Hem creat 12 podcasts nous pensats per entretenir-vos, informar-vos i divertir-vos. Són continguts de temàtica local o universal ideats a Ràdio Palafrugell i que expliquen Palafrugell al món. Hi ha podcasts de ciència, de cultura, de temes socials, polítics, i molt més. I cada dia els podreu trobar a les plataformes com iVoox i Spotify, a la nostra wen ia les xarxes socials.

A prop. Un podcast ple d’Oohxigen

Ruth Gayoso

De la mà de l’associació de comerciants de Palafrugell, coneixem històries d’emprenedoria, empresa i proximitat. Els responsables de l’establiment prenen la paraula per explicar la seva història. 

PalaSport

Dilluns i divendres a les 19h

Rafel Corbí

Repàs exaustiu de l’actualitat esportiva del municipi, de tots els esports i totes les categories. Conduit per en Rafel Corbí i amb una extensa xarxa de col·laboradors per arribar a tothom. 

Ales

Joan Soler

La Biblioteca de Palafrugell ens porta les últimes novetats literàries, recomanacions pels lectors i ens explica les activitats que organitzen cada setmana. És el primer podcast en català al voltant d’una biblioteca pública. 

Palafrugell social

Pilar Fornés

Conversa amb una entitat social del poble perquè expliquin les seves accions, les seves necessitats i com hi pot col·laborar la població. 

Radiació de fons

Francesc Pruneda i Joan Regí

Podcast sobre actualitat científica amb el prisma Ràdio Palafrugell. Expliquem notícies, desmuntem mentides i divulguem sobre personatges i avenços científics amb marca Empordà. 

Coses Xules

Paula Sànchez

La cantant Paula Sànchez ens presenta artistes emergents de Palafrugell en totes les disciplines. Un podcast audiovisual pensat per viralitzar-se a les xarxes socias. 

Memòria

Òscar Alegret

El podcast de l’Arxiu Municipal de Palafrugell, que recupera moments i personatges de la història de la ciutat. En el primer episodi fem un repàs de la vida i obra de Josep Sagrera. És el primer podcast en català al voltant d’un arxiu municipal fora de Barcelona.

PalaLOVERS

Francesc Niell

Conversa de mitja hora entre membres d’associacions culturals, esportives, lúdiques i econòmiques de Palafrugell. Conversa oberta perquè surtin temes lliurement i que es reflexioni sobre la identitat palafrugellenca. 

Sí, i què? 

Rita Valero i Maria Sureda

El primer podcast sobre inclusió social en català. Rita Valero i Maria Sureda trenquen esquemes coneixent realitats que ens acompanyen i que no veiem. 

En clau de dona

Rita Valero

Coneixem dones rellevants de Palafrugell i l’Empordà. 

Cara a Cara

Dani Cortés

Es tracta d’un podcast nascut per la necessitat de la ciutadania d’escoltar de manera conjunta les dues cares de la moneda de qualsevol tema que hagi arribat al debat públic. Habitualment enfronta un membre del govern municipal amb una persona de l’àmbit de la societat civil.

Musicandó

Cyril Torres

Les músiques del món, des del punt de vista de l’artista Cyril Torres. 

Aires de cultura

Antònia Llobet

Contingut cultural heterogeni des del prisma d’Antònia Llobet, històrica de Ràdio Palafrugell. 

Cobertura esportiva 360

Els esports són una de les potes principals de la nova etapa de Ràdio Palafrugell. És per això que Ràdio Palafrugell transforma i revoluciona el format de les cobertures esportives i convertirà el podcast PalaSport en el buc insígnia pel que fa als esports. S’emetrà els dilluns i els divendres i farà un seguiment exhaustiu de l’actualitat de tots els equips, esports i categories. A través de les xarxes socials, explicarem els resultats dels primers equips de futbol, hoquei i handbol.

Més música local. Selecció Ràdio Palafrugell

La programació musical ha estat i és un dels eixos de Ràdio Palafrugell. I això seguirà sent així a la nova etapa, però amb novetats. Conjuntament amb la marca Segell Ràdio Palafrugell, neix el concepte Selecció Ràdio Palafrugell. Hem ideat un estil de fórmula musical pròpia que ens diferenciï de la resta d’emissores. Les claus són la música de proximitat, els artistes locals i potenciar les cançons reconeixibles pel gran públic.

De manera que som capaços de combinar els grans èxits actuals, els clàssics i els artistes emergents i consolidats de Palafrugell i l’Empordà, com Anna Ferrer Segura, Doble, Neus Mar, Keko Domènech, Miquel Abras, Despit, Mireia Costas o Joan Rubau, entre altres.

Ràdio Palafrugell: referència informativa

Ràdio Palafrugell volem seguir sent la referència informativa. Ser-vos útils als palafrugellencs perquè pogueu saber tot el que passa a casa consultant la nostra web, o escoltant la nostra antena.

A les 8 del matí tindrem un informatiu comarcal fet conjuntament amb altres emissores del Baix Empordà, començant per Ràdio Capital. És la primera vegada que ràdios de la comarca s’uneixen per  fer un informatiu despertador conjunt. Per tant, els oients podeu trobar cada dia de 8 a 9 un informatiu fet a moltíssimes mans per saber què passa a tota la comarca. El Supermatí de Ràdio Palafrugell i Ràdio Capital. 

I just després, a les 9, arriba una altra de les grans novetats d’aquesta temporada: L’Esmorzar de Ràdio Palafrugell. Serà un informatiu amb els grans temes polítics, socials, econòmics i culturals de Palafrugell, cada dia a les 9 en punt del matí. I just després transformarem els estudis de la ràdio en una àgora pública. Perquè estrenem tertúlia els dilluns i els divendres, amb un equip de tertulians que fa goig . L’equip inicial el formem amb Rut Gou, Puri Abarca, Paco Dalmau, Lluís Poch i Francesc Niell. Durant la setmana també tindrem entrevistes socials i polítiques, i debats entre el govern i l’oposició.

Però la informació no s’atura. Perquè a la una i al llarg de la tarda tindrem actualitzacions informatives també de la mà d’en Rafel Corbí i dels serveis informatius. 

Programació estructural: els clàssics que no marxen i una novetat

Es mantenen els programes vertebrals de l’emissora, el Clan Matinal d’en Vicenç Rodríguez, Així és la vida amb Rafel Corbí, i la Tarda Musical de Ràdio Palafrugell, amb en Carles Martínez. I s’hi afegeix en Ferran Castelló els caps de setmana amb el seu Mode Avió.

9:30 – 11:00 Clan Matinal, amb Vicenç Rodríguez

El programa més participatiu de Ràdio Palafrugell. Amb en Vicenç Rodríguez posem el peu al coll al matí, i ens acabem d’activar amb bon humor i la col·laboració dels oients i la millor música. Cada dia plantegem una pregunta a l’audiència a través de les xarxes socials, es recorden els aniversaris més destacats, i les efemèrides que ens recorden qui som. 

11:00 – 13:00 Així és la vida, amb Rafel Corbí

La vida a Palafrugell passa passa pels micròfons de Ràdio Palafrugell cada matí. Rafel Corbí ens porta protagonistes que ens l’expliquen i seleccions la millor música per acompanyar-ho. 

16:00 – 19:00 La tarda musical de Ràdio Palafrugell, amb Carles Martínez

Les tardes de Ràdio Palafrugell sonen amb la millor música i amb l’antena oberta a allò que passa a casa nostra. Inclou butlletins horaris amb la informació més destacada del dia a la vila.

Dissabtes i diumenges, de 10 a 12, Mode Avió, amb Ferran Castelló

Els caps de setmana al matí combinem l’actualitat, la cultura i la música amb en Ferran Castelló.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *