Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Arriba la dotzena edició de la Radikal ocean52 a Llafranc

Escrit per el 8 d'Octubre de 2021

  • Les aigües de la Costa Brava recuperen la dotzena edició de la Radikal ocean52: La competició de natació en aigües obertes de referència a les costes catalanes.
  • Les proves i activitats de l’edició es desenvoluparan al llarg de dissabte 9 i diumenge 10 d’octubre.
  • A continuació, coneixem més sobre la jornada de la mà del nadador olímpic i organitzador Daniel Serra.

Demà i diumenge, les aigües de la Costa Brava recuperen la dotzena edició de la Radikal ocean52: La competició de natació en aigües obertes de referència a les costes catalanes. La travessia, que té l’objectiu de fomentar els hàbits sostenibles i respectuosos amb els oceans, recupera la normalitat amb un pla d’autoprotecció realitzat per personal tècnic acreditat per la Generalitat de Catalunya. A continuació, coneixem més sobre la jornada de la mà del nadador olímpic i organitzador Daniel Serra.

La Radikal ocean52 és l’únic esdeveniment de natació en aigües obertes que consisteix en dues jornades ludicoesportives, plenes d’activitats vinculades a la natació en aigües obertes i a la protecció dels ecosistemes marins.

Per tal de poder mantenir les distàncies de seguretat durant les activitats, les proves de 7 i 1.5 quilòmetres s’inicien a la platja de Llafranc. On unes embarcacions traslladaran als participants al punt de sortida a la platja de Calella de Palafrugell. Com en edicions anteriors, totes les proves finalitzaran a la platja de Llafranc.

La Radical Ocean52 tindrà lloc dissabte 9 i diumenge 10 a Llafranc

Aquesta nova edició manté els tres recorreguts: 1 quilòmetre i mig, 3 quilòmetres i mig i 7 quilòmetres, entre Calella de Palafrugell i Llafranc demà dissabte. Altrament, la Radikal Kids, els Radikal Relays (4×800) i altres activitats familiars, tindran lloc el diumenge 10.

Com detalla en Daniel a continuació, la cita inclou igualment les proves al mar per a nenes i nens, Radikal Kids, i la competició de relleus Radikal Relays i Fastest Radikal. Les quals consisteixen en proves de curta distància i en relleus d’equips de 4 persones, que han de nedar una distància de 800 metres.

La competició d’1 quilòmetre i mig voreja la costa, seguint el recorregut del camí de ronda entre Calella i Llafranc. La de 3 quilòmetres i mig consisteix a nedar des de les Illes Formigues fins a Llafranc. La de 7 quilòmetres, proposa als participants el desafiament de nedar de Calella fins a les Illes Formigues i, des d’allà, dirigir-se cap Llafranc. Tot seguit, Serra detalla l’inici de cadascuna de les proves.

L’objectiu, aconseguir incorporar hàbits més sostenibles amb els oceans

Com en edicions anteriors, el club Radikal Swim i ocean52 uneixen esforços i, sota el paraigua “Junts per l’oceà”, es portaran a terme diverses activitats de conscienciació mediambiental: el Beach clean up, recollida de residus a la platja de Llafranc; i l’EcoSwimming, activitat de natació per recollir residus al mar.

Així mateix, s’impartiran xerrades i tallers relacionats amb la cura dels oceans. L’objectiu és aconseguir canviar rutines i incorporar hàbits més sostenibles i respectuosos amb els oceans, i incidir en la necessitat de cuidar-los per poder seguir-ne gaudint. Aquesta filosofia de transmetre respecte pel mar i per la seva biodiversitat, es reflectirà també en els materials, que seran tots 100% reciclables.

D’entre les personalitats presents, s’hi trobarán nadadors i nadadores de primer nivell. Altrament, Serra avança que també hi serán presents els Clubs de Natació de Palafrugell i de Palamós i altres participants de tot el món.

Per concloure, adjuntem l’entrevista completa amb en Daniel Serra, nadador olímpic català i membre de la comissió organitzativa de la Radikal Ocean52.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).