Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Quins canvis es planteja la comissió de platges?

Escrit per a 1 de Juliol de 2020

  • La comissió de platges de l’Ajuntament de Palafrugell ha decidit fer un altre accés a Llafranc i incloure el color taronja a l’APP quan la platja arribi al 75% de l’ocupació.

El primer cap de setmana en el que va entrar en funcionament l’APP per controlar l’aforament de les platges va coincidir amb una major afluència de turistes. Això va obligar a que tant dissabte com diumenge, s’hagués de tancar l’accés de totes les platges de Palafrugell durant unes hores. Aquest fet, però, ha servit com exemple del que pot ser la resta d’estiu. A més, en aquest sentit, ja s’han decidit els primers canvis per part de la comissió de platges del consistori.

El darrer cap de setmana del mes de juny va ser el primer de la temporada amb una gran afluència de turisme. Un fet que, segons el cap de la Policia Local de Palafrugell, David Puertas, els va sorprendre. Tot i que, n’ha fet una valoració positiva.

Malgrat aquesta gran afluència de visitants, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, ha remarcat que en cap moment es va desbordar la situació. Així, s’ha mostrat satisfet que es mantinguessin les distàncies de seguretat.

Davant d’aquesta situació, ja s’han plantejat alguns canvis sobre la taula de la comissió de platges. El primer que es vol introduir és fer un accés més a la platja de Llafranc per evitar les cues al passeig. Per tant, en serien tres i aquest estaria ubicat al passeig Francesc de Blanes.

Una modificació que, segons ha explicat David Puertas, també respondria a una demanda dels establiments de primera línia de mar. Això, però també suposarà destinar-hi nous recursos.

Canvis a l’APP i possibilitat d’incorporar més agents cívics

Més enllà d’aquesta modificació, una altra que es podria introduir de cara al proper cap de setmana és el d’incorporar una novetat a l’APP. Així, a més del color verd i el color vermell també hi hauria el taronja. Aquest color es faria visible quan la platja arribés al 75% d’ocupació.

D’altra banda, en aquesta comissió, s’ha valorat si amb els agents cívics que tenen actualment en faran prou de cara a l’agost. Ho explica Josep Piferrer.

Des que es van anunciar les restriccions a les platges del municipi, la comissió ja s’ha reunit set vegades. Aquesta darrera es va avançar a dilluns per poder donar resposta als fets ocorreguts el passat cap de setmana.

Amb aquesta voluntat, la comissió de platges es continuarà reunint per actuar amb rapidesa a les dificultats que puguin anar sorgint. Com per exemple el de posar en marxa el servei de dutxes, com va avançar Josep Piferrer a Ràdio Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *