Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Quines espècies veus des de la finestra de casa?

Escrit per a 6 d'Abril de 2020

  • L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell fa una crida per localitzar espècies autòctones que fan nius a les nostres cases

Orenetes, falciots o ratpenats són algunes de les espècies autòctones que es poden observar des del confinament. Dins del Pla Local de Biodiversitat, l’àrea de Medi Ambient, fa una crida a la ciutadania perquè els ajudin a catalogar les aus de casa nostra.

Principalment es volen localitzar nius d’espècies com les orenetes comú i cuablanca, falciots, ballesters, gralles, mussols o ratpenats.

Sergi Travessa, de l’àrea de Medi Ambient, ressalta que són espècies beneficioses per a les persones. En aquest sentit, ajuden al control de plagues d’insectes. Una oreneta pot arribar a menjar més de 800 mosquits al dia.

Detectar-ne els nius pot ser molt senzill. Aquest tipus d’aus utilitzen les estructures dels edificis per refugiar-se i nidificar. També fan servir forats de ventilació de sostres i terrats, mitgeres amb forats, ampits de les façanes, etc. El tècnic de Medi Ambient reconeix que els excrements poden ser un problema, però també ha explicat possibles solucions.

D’altra banda, s’ha de destacar que la majoria d’aquestes espècies estan protegides per la llei. Així doncs, és prohibit de causar-los dany i la destrucció dels seus nius està tipificat com a delicte al codi penal.

Per col·laborar en la identificació s’ha de  contactar amb l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell. Hi ha dues vies, per correu electrònic a través de l’adreça mediambient@palafrugell.cat o bé, per telèfon al 972 61 31 39. També podeu compartir les vostres imatges i vídeos d’altres tipus de fauna de casa nostra a les xarxes socials a través de l’etiqueta #PalafrugellBiodiversitat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *