Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Quin és el futur de la Costa Brava a nivell climàtic?

Escrit per a 11 de Març de 2020

  • Conferència sobre els possibles efectes climàtics a la Costa Brava, a càrrec de la Dra. Anna Mª Ribas.
  • Repàs sobre els orígens de l’estudi i la sensibilització social i empresarial

El proper dijous 12 de març tindrà lloc la conferència sobre les previsions dels efectes del canvi climàtic a la Costa Brava. Un pronòstic que, a partir de les 19:30h al Museu del Suro, serà presentat per la Dra. Anna Mª Ribas, catedràtica de Geografia Humana a la Universitat de Girona. A través de la seva explicació es poden conèixer alguns detalls de com dirigirà l’exposició dels fets:

De resultes d’aquest estudi, la catedràtica ha evidenciat certs efectes que, el canvi climàtic, està provocant en aquesta zona. Algunes de les conseqüències són més evidents i d’altres encara s’han d’avaluar amb més deteniment. Tanmateix, la doctora especialitzada adelanta alguns d’aquests casos:

Així mateix, els impactes produïts pels efectes dels temporals ha causat que, els espais construïts a primera línia, estiguin cada cop més exposats a “inclemències climàtiques”, tal com cita la convidada. Uns riscos associats al canvi climàtic que s’han de mirar de pal·liar a través de la recuperació d’ecosistemes.

Pel que fa als orígens d’aquest estudi, la catedràtica es remunta a la primera publicació en forma d’article. Un projecte motivat per l’absència d’estudis del canvi climàtic a nivell regional. Tanmateix, per poder fer aquesta conferència, s’han hagut d’actualitzar les dades:

Uns efectes amb opinions dispars

Convé ressaltar que, malgrat la preocupació pel canvi climàtic encara és bastant dispar, els canvis meteorològics han generat un augment de la conscienciació a nivell social i econòmic:

Per bé que la societat estigui més sensibilitzada, la conferenciant manté que la situació no és tan alarmant com sembla. Evidentment, s’ha d’actuar ja que el canvi climàtic està provocant conseqüències negatives. No obstant això, també ha aportat efectes positius a tenir en compte, els quals se’n parlaran a la conferència de demà.

En darrer lloc, la catedràtica ha adelantat un projecte en el qual hi participa però que encara s’està formant. La intenció és continuar treballant amb temàtiques vinculades a riscos associats al canvi climàtic:

Per poder escoltar l’entrevista sencera cliqueu al següent enllaç:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *