Quim Casellas divulga el peix de llotja “La Mar de Bé”
Escrit per Ràdio Palafrugell el 9 de Setembre de 2020
- Avui comencen les emissions d’aquest programa que es podrà veure pel web lamardebe.net i pel Canal10 Empordà.
El xef del restaurant Casamar de Llafranc, Quim Casellas divulgarà el peix de llotja a través del programa La Mar de Bé. Aquest és un programa divulgatiu i divertit on es redescobreix el peix de llotja a través de la mirada dels pescadors de la Costa Brava.
Més enllà de la figura de Quim Casellas, a La Mar de Bé també hi haurà la presència de diversos experts que oferiran continguts relacionats amb la pesca. A més, cada capítol acabarà amb una recepta elaborada pel propi Quim.
Així, serà un programa de gastronomia, turisme, nutrició, sostenibilitat, economia, tradició, etc.. El projecte ha estat impulsat per les 11 confraries de pescadors de la Costa Brava. En aquest sentit, la primera temporada d’aquest programa seran 11 capítols que se centren en qüestions informatives i, també, de divulgació i entreteniment.
Tots els episodis de La Mar de Bé es podran veure online a lamardebe.net i en el primer programa es parlarà de la canana i el lluç. A més, també s’emetran a diversos canals de La Xarxa de Televisions Locals, encapçalats pel Canal 10 Empordà. De fet aquesta serà la primera televisió en emetre el programa que s’estrena avui 9 de setembre a les 22h.
Gamba de Palamós, calamars, sonsos…
En cadascun dels capítols es tractarà un producte diferent. Així, entre les espècies de llotja en les que es posarà la mirada hi haurà els calamars, els sonsos o la gamba de Palamós.
D’altra banda, els programes també mostraran l’evolució en el món de la pesca i els canvis que hi han hagut amb els anys. D’entre els diversos aspectes que han sorprès a Quim Casellas, el xef del Casamar destaca la coordinació que hi ha entre totes les confraries i la consciència medi ambiental que tenen.
A més de les confraries també han impulsat el projecte les administracions locals, empreses i entitats del sector pesquer i el Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Costa Brava. Per la seva banda, el Fons Europeu Marítim i de la Pesca, el Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca i la Diputació de Girona confinancen aquest projecte.
Podeu recuperar l’entrevista a Quim Casellas, en la que també fa una valoració positiva del que ha estat aquest estiu atípic al següent arxiu.