Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Què ha causat Glòria a la resta del Baix Empordà?

Escrit per el 24 de Gener de 2020

  • Parlem amb els alcaldes de Palamós, Calonge i Sant Antoni, Torroella de Montgrí i l’Estartit, Mont-ras i Begur de les afectacions que ha deixat Glòria.

Després de centrar la mirada en els danys que ha provocat el temporal a Palafrugell, també hem volgut posar la mirada en el que ha deixat als municipis veïns. Per aquest motiu ens hem posat en contacte amb 5 acaldes i alcaldesses de la comarca per saber què ha causat Glòria a la resta del Baix Empordà.

La primera parada que hem fet des de Ràdio Palafrugell ha estat Palamós. Amb l’alcalde Lluís Puig hem valorat els efectes del temporal Glòria al seu municipi. En aquesta línia la pitjor part ha tingut lloc al port de Palamós. Un veí de Palafrugell va morir dimecres a causa d’una onada i hi ha una persona desapareguda des de dimarts.

A continuació hem conversat amb l’alcalde de Calonge i Sant Antoni. Miquel Bell-lloch ha explicat que el temporal ha destrossat dos dels tres espigons de Sant Antoni. A més, també ha destacat que hi ha hagut afectacions més enllà de primera línia de mar.

D’altra banda, com a conseqüència d’aquests danys als espigons el mar ha enfonsat un tros del parterre del passeig de Sant Antoni, entre els espigons de l’Amistat i del Mig.

Espigó de l’Amistat a Sant Antoni. Ferran Castelló

Torroella de Mongrí i l’Estartit aïllats

Aquest matí, efectius d’emergències han procedit a tallar el pont del Ter a Torroella i el poble ha quedat aïllat. Així, els accessos al municipi s’han tallat. No obstant això, després de dues hores, cap a les nou del matí, els Mossos d’Esquadra han permès l’obertura parcial del pont, només en sentit Gualta.

Aquest municipi continua en alerta pel cabal de riu Ter. Malgrat que aquest va de baixa, la matinada no ha estat gens fàcil per la possibilitat de desbordament del riu. Jordi Colomí comentava els principals incidències que havia patit el municipi de Torroella i l’EDM de l’Estartit.

Incidències “menors” a Mont-ras i Begur

Dues poblacions veïnes de Palafrugell són Mont-ras i Begur. Malgrat que el temporal no ha estat molt sever amb aquests dos muncipis també han patit algunes conseqüències. Així, Vanessa Peiró, alcaldessa de Mont-ras apuntava la manca de subministrament elèctric que es va patir dimarts.

Per la seva banda, Maite Selva, alcaldessa de Begur destacava les afectacions que hi han hagut a totes les cales del municipi. Encara, però no poden valorar els danys econòmicament. A més, Selva ha remarcat que malgrat el temporal la mobilitat a la població no s’ha vist afectada.

Aquestes han estat les veus dels alcaldes i alcaldesses que han explicat a Ràdio Palafrugell què ha causat Glòria al Baix Empordà. No obstant això, el temporal també ha fet destrosses a Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols. Així, una esquerda de grans dimensions ha destrossat el passeig de mar platjarenc. D’altra banda, a la població ganxona la pitjor part ha recaigut a la part de Rius i Calvet.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).