Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Què fer amb els residus a les llars amb COVID-19?

Escrit per el 21 d'Abril de 2020

Arran de les recomanacions fetes pel Ministeri de Sanitat i per tal d’aclarir dubtes a la població, l’alcalde de Palafrugell Josep Piferrer ha fet un ban específic per saber què fer amb els residus en les llars on hi viu una persona afectada de COVID-19.

Així doncs, s’especifica que tots el residus generats per la persona malalta (inclosos guants, mocadors, mascaretes) s’han de dipositar en una bossa (1) en un cubell d’escombraries col·locat dins l’habitació. Si és possible, aquest cubell ha de tenir tapa i pedal d’obertura. En aquest cas, no cal fer separació per al reciclatge.

Un cop tancada la bossa número 1, s’ha de dipositar dins una bossa (2) col·locada a la porta de l’habitació. Dins la segona bossa també es llençaran els guants i mascareta utilitzats per la persona cuidadora. Aquesta bossa s’ha de tancar bé abans de treure-la de l’habitació on hi ha la persona afectada de coronavirus.

A continuació la bossa (2) tancada es dipositarà dins la bossa (3) d’escombraries corresponent a la fracció resta de residus domèstics. La bossa (3) es tancarà bé. Així, un cop fet aquest pas cal fer una bona higiene de mans, amb aigua i sabó, com a mínim de 40-60 segons de durada.

La bossa (3) s’ha de dipositar al contenidor de fracció resta, el de color negre. Està totalment prohibit dipositar-la en els contenidors de recollida separada o deixar-la fora del contenidor.

Gestió de residus en llars sense positius

En el cas de les llars sense positius, la separació dels residus s’ha de fer com habitualment. Cal recordar que els guants de làtex o nitril utilitzats per fer la compra o en altres ocasions, no s’han de dipositar en el contenidor d’envasos lleugers (groc). S’han de llençar amb la fracció resta. D’altra banda, per tal de reduir al màxim la fracció resta, el ban també recorda a la població la importància de la recollida separa de residus segons les diferents fraccions (paper/cartró, vidre, envasos i orgànica) i de dipositar en el diferents contenidors únicament les deixalles corresponents a aquella fracció


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).