Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Què és el canvi climàtic?

Escrit per el 20 de Febrer de 2020

  • Josep Calbó Angrill respondrà aquesta pregunta avui al Museu del Suro de Palafrugell.
  • Abordarà conceptes com sistema climàtic, les causes del canvi climàtic i perquè es parla d’emergència climàtica.

Avui dijous a les 19:30h Josep Calbó Angrill intentarà donar resposta a què és el canvi climàtic. El professor del departament de Física de la UdG serà el protagonista de la segona conferència de les jornades de meteorologia i canvi climàtic.

En els darrers anys se n’ha parlat molt del canvi climàtic, però, realment sabem què significa, científicament parlant? En aquest sentit, Calbó apunta a que es tendeix a barrejar conceptes.

Malgrat que la Terra està formada per diversos climes, en conjunt, es pot parlar de sistema climàtic gràcies a la temperatura mitjana del planeta. Aquesta és una característica climàtica que ajuda a comprendre fàcilment el sistema climàtic de la Terra. Així, Calbó remarca que explicarà perquè actualment la temperatura mitjana és de 15ºC.

Així doncs, els canvis en la temperatura mitjana del globus terraqüi té a veure amb diversos factors (el Sol, l’atmosfera…). L’alteració d’aquests factors és la que provoca els canvis en el clima.

Emergència climàtica

D’altra banda, Josep Calbó posarà la mirada en explicar les diferències entre l’actual canvi climàtic i les que hi ha hagut al llarg de la història del planeta. La principal diferència és que l’actual és per una causa antròpica. És a dir, per influència del ésser humà.

Calbó també ha avançat a Ràdio Palafrugell que la principal alteració del canvi climàtic actual s’està produint a l’atmosfera. Un pertorbació causada pels humans i que provoca canvis molt més ràpids que els que hi ha hagut en el passat.

Per últim, el professor de física de la UdG ha apuntat cap a un altre tema que abordarà durant la conferència. Per què des de fa un parell d’anys es parla d’emergència climàtica? Quina connotació addicional comporta? Totes aquestes respostes, què és el canvi climàtic i més a la conferència que tindrà lloc avui a les 19:30h al Museu del Suro de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).