Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Prova de foc a l’ocupació de les platges

Escrit per el 19 de Juny de 2020

  • La Policia Local de Palafrugell es prepara per a l’arribada de més turisme de proximitat.
  • El control de les platges del municipi es veurà reforçat amb la incorporació d’agents cívics.

A partir d’avui, Catalunya entra a la fase de represa, en la que la mobilitat és lliure per tot el territori. En aquest sentit, es preveu que la costa catalana sigui un dels llocs més demandats pel turisme de proximitat. Per tant, aquest cap de setmana serà una prova de foc per a l’ocupació de les platges de Palafrugell.

Així, hem contactat amb el cap de la Policia Local de Palafrugell, David Puertas, perquè expliqui com s’estan preparant per a un probable increment de visitants.

A causa de les restriccions sanitàries imposades per la COVID-19, moltes de les tasques que s’havien planificat es van haver de modificar. En concret, va haver-hi molts canvis de torns, es van haver d’incrementar les hores de treball i es van ajornar les contractacions de la plantilla d’estiu. Tanmateix, arran del desconfinament, ja s’han començat a tramitar certes gestions i a treballar en la planificació de la nova normalitat.

Un dels temes sobre els quals s’està treballant més és amb el nou reglament de les platges de Palafrugell. Des de fa dues setmanes, la gent pot gaudir d’aquesta zona del municipi, tot i que ho ha de fer amb certes limitacions. No obstant això, David Puertas ha manifestat el seu agraïment, ja que, tret d’algun incident puntual, l’activitat de la gent ha estat correcte. Així mateix, també ha explicat com s’han gestionat les mesures de seguretat.

Novetats per reforçar la seguretat

Malgrat que, fins ara, el control de l’ús recreatiu de les platges ha estat acceptable, aquest cap de setmana es preveu una major mobilitat de gent. En aquest sentit, la Policia Local pretén que hi hagi cert autocontrol i responsabilitat, tant per part de les institucions i els agents com per la dels ciutadans.

Tanmateix, Puertas ha afirmat que s’haurà d’anar avaluant la situació i determinar si cal implementar, o no, mesures més estrictes. En aquest sentit, hi ha una comissió de platges per avaluar l’aplicació d’aquestes mesures.

Així mateix, han integrat algunes novetats que ajuden a reforçar la seguretat dels ciutadans, com ara una APP per mòbils que informa sobre l’aforament de les platges. D’altra banda, també hi haurà la incorporació d’agents cívics. Aquests començaran els seus serveis a partir del dilluns 22 de juny.

Per últim, el cap de la Policia sol·licita paciència i responsabilitat, ja que els aforaments de tots els espais lúdics estaran condicionats per la nova normalitat. Amb tot, la possibilitat que aquest cap de setmana arribi la primera gran onada de turistes de la temporada, serà una autèntica prova de foc a l’ocupació de les platges del municipi.

Podeu escoltar l’entrevista íntegra a David Puertas a través del següent enllaç:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).