Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell controlarà l’aforament de les platges

Escrit per el 29 de Maig de 2020

  • Hi haurà panells informatius i controls d’accés per restringir l’aforament. Tot i que no es controlarà el temps d’estada.
  • Josep Piferrer, apunta a que el seguiment de l’estat de les platges es podrà fer a través d’una aplicació mòbil

L’Ajuntament de Palafrugell reobrirà totes les seves platges per ús recreatiu reforçant la seguretat. Per tal de garantir aquesta seguretat entre el usuaris, s’establiran punts d’accés a la platja controlats, així com també el número de persones a la sorra. Per tant, Palafrugell controlarà l’aforament de les platges aquest estiu.

Aquest control es farà a través d’una vintena d’agents cívics que seran contractats pel consistori per a l’ocasió. La idea és que aquest personal comenci a treballar a partir del 22 de juny.

D’altra banda, a més d’aquests vigilants, també s’informarà d’una forma molt clara i visual de l’ocupació de la platja en temps real. En aquest sentit, un cop arribi al màxim de l’aforament se’n tancarà l’accés. A més, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell ha apuntat que el seguiment de l’ocupació de les platges es podrà fer a través d’una aplicació mòbil.

Per tenir clar quin és l’aforament màxim de cada platja del municipi, el batlle ha detallat que s’ha calculat quantes persones hi cabrien. Tot i que no es pot dir el nombre perquè depèn de la distància física que hi hagi segons la fase.

Josep Piferrer, alcalde de Palfrugell durant la roda de premsa telemàtica

No es controlarà el temps

Tanmateix, Piferrer ha destacat que no s’establirà control de temps a la sorra, i es prioritzarà l’autoregulament de les persones. Tot i que no ha descartat canviar de parer si hi hagués problemes.

Tot i que no s’establiran espais delimitats a la sorra, es demanarà mantenir el distanciament social en tot moment. D’altra banda, es mantindrà obert un accés directe a l’aigua només pel bany. Així, aquelles persones que només vulguin fer-se un bany o practicar esport sense quedar-se a la sorra ho podran fer.

Aquesta opció, però només es faria a les platges de gran superfície, com les de Llafranc, Tamariu o el Canadell (Calella de Palafrugell).

Durant la Fase 2 no s’esperen grans aglomeracions

Els agents cívics començaran a treballar a partir del 22 de juny. Per tant, durant tres setmanes aquesta vigilància es farà a través de la Policia Local i 2 agents cívics. En aquest sentit, l’alcalde de Palafrugell ha explicat que durant la Fase 2 no esperen grans complicacions, tot i que tenen el punt de vista posat en el cap de setmana del 6-7 de juny. .

Així, l’Ajuntament de Palafrugell està ultimant els detalls per desenvolupar tot aquest seguit de mesures i tenir les platges a punt la setmana que ve. Avui a través d’una roda de premsa telemàtica s’ha confirmat que Palafrugell controlarà l’aforament de les platges.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).