Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Prop de 500 infants de Palafrugell milloren competències fora de l’escola amb el Passaport Edunauta

Escrit per el 25 de Gener de 2021

  • Aquest projecte ha estat desenvolupat per la Fundació Bofill i la Cooperativa +Educació.
  • Un dels objectius principals és generar oportunitats assequibles i diverses als més joves.
  • El passaport inclou un catàleg amb l’oferta d’activitats d’aprenentatge que els infants poden fer al municipi.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Els 483 nens i nenes de 3r i 4t de Primària dels 6 centres educatius de Palafrugell ja disposen del Passaport Edunauta, que els ofereix l’oportunitat de seguir aprenent d’una manera lúdica i fora de l’entorn escolar. Tot seguit, parlem amb la Coral Cot, del Centre Municipal d’Educació de Palafugell, per conèixer amb més detall els objectius del Passaport Edunauta.

Palafrugell, ciutat Educadora

El Passaport Edunauta és un projecte que, en el marc del repte Educació 360º -Educació a temps complet, pretén posar en valor i promoure tots aquells aprenentatges que la mainada fa i pot fer més enllà de l’escola. A través d’activitats extraescolars, esportives, artístiques, etc, però també quan amb la família va d’excursió, visita un museu… O fins i tot quan a casa cuina o llegeix, per exemple.

El passaport d’aquest any – com a proba pilot – , consisteix en un passaport per viatjar dins la ciutat educadora, coneguda per als participants com la galaxia dels aprenentatges. Cada activitat, marcarà un segell en el seu passaport, de la mateixa manera que ho fan els viatges en els passaports nacionals.

A final de curs, el seu enriquidor “viatge” serà reconegut amb un diploma en una festa de graduació. 

En l’actualitat, són 14 territoris de Catalunya els que realitzen la proba pilot del projecte. Aquest projecte té com un dels objectius principals generar oportunitats assequibles (per afavorir l’equitat) i diverses (per afavorir la personalització). I ha estat desenvolupat per la Fundació Bofill i la Cooperativa +Educació.

Palafrugell aposta per la educació i la formació de la població

L’objectiu de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament és anar avançant tant en la inclusió i la igualtat d’oportunitats com en la qualitat de l’oferta d’activitats. I així anar fent de Palafrugell una ciutat educadora cada cop millor.

Altrament, els anomenats “superpoders” que adquireixen els “edunautes” no són altra cosa que les competències transversals del currículum, habilitats per a la vida tan importants com les matemàtiques, les llengües o el coneixement del món. Des de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, treballen per equipar al jovent del municipi de la educació i competències per afrontar el món laboral.

Finalment, coordinat i liderat per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell, el Passaport Edunauta inclou un catàleg d’activitats d’aprenentatge. Les quals, els infants poden fer al municipi i millorar les seves competències transversals.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).