Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Projectes de l’alumnat del PTT d’auxiliar de vivers i jardins

Escrit per a 22 de Gener de 2021

Aquest trimestre l’alumnat del PTT d’auxiliar de vivers i jardins ha realitzat diferents projectes al municipi a través dels quals ha pogut adquirir competències a nivell professional (plantar, construir jardineres, fer esqueixos, disseny d’instal·lacions…), general (comunicació, matemàtiques, TIC…) i transversals (puntualitat, respecte, esforç…).

Però quins són aquests projectes? Donar color al pati de l’escola Pi Verd, col·laborar en la separació de patis de la llar d’infants Tomanyí, arrencar figueres de moro del bosc municipal on van els infants de la llar Els Belluguets, fer una decoració mensual a l’entrada del Centre Municipal d’Educació, elaborar productes per recaptar fons per La Marató de TV3, restaurar les jardineres i el mur florit i acolorit de davant del Centre Municipal. L’actuació de la qual l’alumnat n’està més orgullós, però, és el manteniment de les dues parcel·les dels Horts de les Arenes.

Estat inicial del terreny

El PTT disposa de dues parcel·les als horts municipals, una amb 13 bancals de plantes aromàtiques i l’altra destinada a l’hort. A causa del confinament del mes de març, que va comportar que el curs 2019–2020 passés a ser completament on-line, i als mesos d’estiu en que no hi ha alumnat, les parcel·les van quedar cobertes d’herbes (tot i el petit manteniment que va poder fer el docent de jardineria ajudat d’algun hortalà). Així doncs, el primer objectiu com a grup va ser visitar l’espai i pensar les actuacions que s’hi havien de fer. De seguida, va començar la feina amb ganes i aquest va ser el resultat aconseguit en poques hores de feina.

Aquí es veu com van començar a aparèixer els bancals i les plantes aromàtiques que fins el moment quedaven cobertes de males herbes
Resultat obtingut després d’uns dies de treball.

Però un cop es va aconseguir netejar la parcel·la, el treball no va acabar perquè es van podar les plantes aromàtiques existents, en varen aprendre els noms, fer un recompte de les plantes que havien sobreviscut, visitar el Centre Tramuntana per conèixer altres plantes aromàtiques i finalment plantar-ne algunes de noves (amb test i amb esqueix per aprendre dues tècniques diferents). No contents amb això, també van decidir fer una millora i construir uns cartells amb els noms de cada planta per tal que les persones des de la via verda les puguin conèixer.

Actualment hi ha plantat dues varietats d’espígol, romaní, romaní rastrer, salvia, farigola, farigola llimonera, melissa, farigola, santolina, marduix, curri, menta i menta xocolatera.

Durant aquest temps també s’ha fet el manteniment de la parcel·la de l’hort.

Aquesta és una informació subministrada a Ràdio Palafrugell pels mateixos alumnes, a través de la Anna Iglesias, tutora del PFI-PTT Palafrugell, auxiliar en vivers i jardins.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *