Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Projecten una nova pista esportiva coberta a Mas Mascort

Escrit per el 6 de Març de 2023

  • Serà una pista d’entrenament i d’educació física escolar i formarà part d’una futura àrea esportiva que inclourà un estadi i un pavelló
  • És l’alternativa al projecte de pista coberta del Barceló i Matas, que no ha tirat endavant perquè la Generalitat vol fer l’ampliació de l’Institut La Sureda als terrenys on s’havia de construir

Palafrugell farà una pista esportiva coberta al barri de Mas Mascort. L’objectiu és que serveixi com a espai perquè els alumnes de l’escola Barceló i Matas hi facin educació física i com a pista d’entrenament pels equips del municipi. És l’alternativa que s’ha trobat després de descartar fer aquest mateix projecte al pati de l’escola. La previsió és que els procediments administratius per construir-lo comencin entre el març i l’abril.

Serà una “pista esportiva d’entrenament, de 20×40, i amb un terra dur perquè s’hi pugui fer patinatge”, tal com explica a Ràdio Palafrugell el primer tinent d’alcalde, Josep Piferrer. Estarà ubicada a la parcel·la entre el carrer de Pals i el carrer Bellcaire, on ja hi ha una altra pista esportiva i un aparcament. Dins d’aquesta illa, s’està estudiant on situar-la dins d’aquest espai.

Piferrer explica que en aquesta zona en el futur s’hi podrà fer un camp de futbol i un pavelló, però que s’hi comença fent una pista coberta amb la previsió i planificació per unes futures instal·lacions.

L’objectiu és poder aprofitar el projecte que ja s’havia redactat quan la pista es volia fer al Barceló i Matas. Això sí, el fet que calgui fer moviments de terres suma complexitat i farà que el cost superi, previsiblement, el milió d’euros.

“La Comissió d’Urbanisme hi ha donat el vistiplau, i s’espera que aquest mes de març es faci la planificació”, explica Piferrer. I afegeix que “creuem els dits perquè quan surti a licitació, ara hi hagi empreses que hi participin. Ara sembla que ja no hi ha problemes pel que fa a material perquè els preus s’han estabilitzat”.

Un dels impediments que es va trobar l’anterior projecte és que cap empresa va voler fer-lo per l’encariment dels materials.

“Palafrugell necessita pistes d’entrenament”

Piferrer assegura que aquesta pista s’ha previst perquè “la necessitat actual a Palafrugell és de pistes d’entrenament, no de competició”. Assegura que “la majora d’equips han incrementat els participants, i alguns clubs han hagut de fer sacrificis perquè no teníem més pistes”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).