Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Procés participatiu per modificar l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública

Escrit per a 16 de Desembre de 2021

  • El procés participatiu per modificar l’ordenança d’Ocupació de Via Pública s’inicia amb una sessió informativa aquest divendres a les 11h al Museu del Suro.
  • S’allarga la posada en marxa de les nova ordenança que l’equip de govern afirmava que es començaria a aplicar passat l’estiu.

L’Ajuntament de Palafrugell inicia el procés de participació ciutadana per modificar l’Ordenança d’Ocupació de la Via Pública. Serà amb una sessió informativa aquest divendres a les 11h al Museu del Suro Catalunya – Palafrugell. El consistori obre aquest procés després de no haver arribat a acords amb els establiments de totes les zones afectades.

Diana Lledó, cap de Qualitat Urbana de l’Ajutnament de Palafrugell explica que la sessió d’aquest divendres és oberta a tothom. L’objectiu és que el màxim de persones participen en la la modificació d’Ordenança d’Ocupació de la Via Pública.

La proposta de l’equip de govern presenta una ordenació d’àmbits específics del centre de Palafrugell i dels nuclis de platja. Lledó apunta que el punt de partida inicial es basa en fer complir les ordenances municipals. Així, es vol garantir que tant establiments com vianants puguin fer ús de la via pública.

Tot i que, també avança que hi ha algunes zones en les que se supera l’ocupació del 50% de la via pública. Així, aquest divendres s’explicarà el marc de treball i s’exposarà la proposta treballada. A més, es justificarà el perquè de les propostes.

A partir d’aquesta xerrada, es pretén que els agents implicats i la ciutadania en general pugui fer les seves propostes. Lledó comenta que hi ha aspectes que es poden modificar respecte a la proposta inicial que es presenta.

Millora la imatge del municipi i de la marca Palafrugell

Un dels objectius es regular l’ús privat de la via pública en determinades zona dels municipi. D’altra banda, però, també hi ha el d’unificar l’estètica d’aquests espais per millorar la imatge i la marca de Palafrugell com a destinació turística. En aquest sentit, a Plaça Nova al poble o la plaça del Port Bo de Calella de Palafrugell, entre d’altres àmbits, la nova ordenança pretén que eliminar les estructures d’obra a la via pública i que aquestes siguin desmuntables.

Cal recordar que la nova ordenació de la via pública és un tema que s’arrossega d’abans de la pandèmia. De fet, el propi alcalde de Palafrugell, avançava a Ràdio Palafrugell el passat setembre que la nova ordenança s’aplicaria en breu. No obstant això, la manca de consens amb tots aquests espais fa que ara s’iniciï aquest procés participatiu.

D’aquesta manera la ciutadania podrà dir la seva i aportar les seves propostes. Unes propostes que es tindran en compte, sempre que tinguin un interès general i no particular.

Així, aquest divendres comença aquest procés participatiu. Durant els mesos de gener i febrer de 2022, es realitzaran sessions deliberatives amb els agents implicats de cada nucli per debatre sobre les modificacions de l’ordenança de la via pública i al març, es donaran a conèixer les propostes acceptades.

Per concloure, adjuntem la conversa íntegra amb la cap de Qualitat Urbana a l’Ajuntament de Palafrugell Diana Lledó, al reproductor de continuació.

tempos procés participatiu modificació ordenança via pública

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *