Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Problemes amb les embarcacions que no respecten la zona de bany i el fons marí

Escrit per el 13 d'Agost de 2021

  • Salvem el Crit de Palafrugell i Els Amics de les Illes Formigues denuncien l’actitud d’algunes embarcacions que no respecten la zona de banyistes.
  • A més de posar en perill la seguretat de les persones també hi ha problemes amb els amarratges i el fons marí.

Un estiu més, a la costa hi torna haver problemes amb les embarcacions d’esbarjo que no resecten la zona de bany ni el fons marí. Diverses entitats ecologistes, com Salvem el Crit Palafrugell o Els Amics de les Illes Formigues ho han denunciat.

D’una banda, els ecologistes alerten de la perillositat que suposa que les embarcacions s’apropin en excés a la costa. Josep Maria Piferrer de Salvem el Crit i Lluís Martí Serrano dels Amics de les Illes Formigues ho denuncien a Ràdio Palafrugell.

Josep Maria Piferrer, Salvem el Crit Palafrugell
Lluís Martí Serrano, Amics de les Illes Formigues

A més de la seguretat de les persones també hi ha un altre aspecte que preocupa a les associacions. En aquest sentit alerten que moltes d’aquestes embarcacions no tenen miraments amb el fons marí.

Per la seva banda, Lluís Martí Serrano també explica la perillositat que les embarcacions s‘amarrin a les boies d’abalisament. Una situació que van viure a la cala Cap de Planes, davant de les Illes Formigues. Per això apunta a que les administracions haurien d’aposar per les boies ecològiques. Tot i que moltes persones, encara, no les saben identificar.

Desconeixença de la normativa

Ambdues entitats apunten la importància que els patrons de les embarcacions coneguin la normativa vigent. Una Llei de Costes que marca que aquestes han d’estar a una distància mínima de 250 metres de les cales i 150 metres a la resta del litoral.

Josep Maria Piferrer, Salvem el Crit Palafrugell

Per últim, Martí Serrano també ha apuntat el fet que cada vegada és més fàcil obtenir la titulació per navegar. Fins i tot, hi ha embarcacions per les que no cal cap títol. Pel vocal dels Amics de les Illes Formigues, la desconeixença no és excusa per no complir la normativa.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).