Primera doble victòria del Garbí aquesta temporada

Escrit per el 24 d'Octubre de 2022

Han hagut de passar unes quantes jornades, però per fi podem explicar una doble victòria del Garbí. Tant l’equip masculí com el femení han guanyat els seus respectius partits aquest cap de setmana i així han anat les coses.

Començant pel masculí, victòria vital dels de Joe Gou per poder assolir els objectius d’aquesta temporada. El conjunt palafrugellenc ha aprofitat l’embranzida que li ha donat el Garbí Arena per trencar amb una ratxa de quatre partits consecutius sense guanyar i aconseguir un triomf importantíssim contra un rival directe, el Gavà (34-31).

Ha estat un partit molt disputat, amb dues meitats molt diferents. A la primera, un parcial inicial del Gavà de quatre gols d’avantatge ha complicat les coses al Garbí, ja que li ha costat anar eixugant la distància al marcador. A poc a poc ho ha anat aconseguint i fins i tot li ha pogut donar la volta just abans del descans. A partir d’aquí hi ha anat havent ratxes a favor i en contra de cada equip fins que, quan quedaven uns cinc minuts per al final del duel, el Garbí ha aconseguit posar-se definitivament per davant amb uns tres gols d’avantatge i ja no ha deixat anar aquesta diferència. Edu Madí, amb set gols, ha estat el jugador més destacat dels locals.

Avui no podem escoltar Joe Gou, entrenador del Garbí, però sí que hem pogut parlar amb ell i en declaracions a Ràdio Palafrugell ens explica diverses coses interessants.

“Victòria 34 a 31 davant el Gavà, en un partit que tothom sabia que era vital per seguir vius en la lluita per les primeres posicions, però sobretot per recuperar sensacions i confiança. El partit comença amb un parcial en contra de 1-5 degut a la mala localització del llançaments clars a porteria, però ràpidament arriba la primera reacció local que fa entrar l’equip de nou dins el partit, gràcies a la millora defensiva i a l’efectivitat en el llançament. Després d’anar pràcticament tota la primera part a remolc en el marcador, s’arriba al decans amb una victòria visitant de 15-16. La segona part comença amb les mateixes sensacions, on la iniciativa segueix a càrrec del Gavà, però petits parcials de cada equip, fan mantenir de nou la igualtat en el marcador, fins arribar al darrer quart d’hora del partit, on l’equip local fa un pas endavant, pren la iniciativa en totes les fases del joc i poc a poc s’escapa en el marcador, aconseguint la segona victòria de la temporada, davant un Garbí Arena ple, que va gaudir i animar l’equip en tot moment.”

Gràcies a aquesta victòria, el Garbí es fa fort a la quarta plaça de la classificació, que encara dona accés a la lluita pel títol en segona fase, i li treu dos punts al Gavà, que és un rival directe. Tot i això, els darrers triomfs del Finestrelles fan que el Garbí no pugui relaxar-se, ja que el conjunt d’Esplugues està empatat a sis punts.

Parlant ara ja del femení, nova victòria i nova golejada de les de Miquel Garcia. El conjunt palafrugellenc viatjava fins a Banyoles i no li ha pesat gens el fet de jugar fora de casa, ja que ha aconseguit una victòria molt contundent de fins a tretze gols de diferència (20-33).

El partit no ha tingut color. De seguida, el Garbí ja ha aconseguit avantatges d’uns tres i quatre gols de diferència i el Banyoles no ha pogut fer res més que anar a remolc. A la mitja part, el duel ja estava sentenciat, ja que el Garbí guanyava per nou gols. Tot ha continuat igual a la segona meitat i la victòria de les de Miquel Garcia ha acabat sent de tretze gols de diferència.

Aquest triomf, a més a més, suposa escalar una posició a la classificació. El Garbí se situa segon gràcies a la derrota de La Garriga. Tot i això, el Gavà continua imparable i ja acumula cinc victòries en cinc partits disputats. El Garbí també ha guanyat tots els duels, però va descansar la primera jornada i això fa que tingui dos punts menys que el Gavà, de moment.