Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentem el projecte “Baix Empordà, dona i terra”

Escrit per el 20 d'Abril de 2022

  • El Consell Comarcal posa en valor el paper de la dona en l’activitat agroalimentària a través del projecte “Baix Empordà, dona i terra”
  • L’actuació s’emmarca en els eixos de l’emprenedoria, la capacitació i el foment de l’ocupació, i forma part dels Projectes Singulars de Desenvolupament Econòmic Local, subvencionats per la Diputació de Girona

El Consell comarcal del Baix Empordà ha començat a desenvolupar el projecte Baix Empordà, Dona i Terra, que té com a l’objectiu potenciar l’activitat agroalimentària de la comarca, a través de posar en valor la feina de les dones del Baix Empordà vinculades a aquest sector.

Aquest projecte parteix de la Xarxa Tràmec, formada per una quarantena d’entitats, productors i administracions del Baix Empordà, ja que el sector agroalimentari és clau per aportar valor afegit a una de les principals activitats de la comarca, com és el turisme, basat en experiències i gastronomia. A més, la indústria agroalimentària ha demostrat ser una de les més resistents respecte a la crisi provocada per la Covid-19.

D’altra banda, l’estacionalitat del mercat de treball fa disparar l’atur femení i repercuteix també negativament en les persones més joves. El sector primari i secundari han estat tradicionalment potenciats per persones del sexe masculí, una realitat que està evolucionant i ara és un bon moment per continuar desenvolupant el sector amb una òptica igualitària.

Així ens ho comentava a Ràdio Palafrugell Xavier Dilmé, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica.

En el marc del projecte, s’ha contactat amb dones del sector agroalimentari del Baix Empordà que poden rebre assessorament per fer créixer els seus negocis o per optimitzar la seva activitat i, alhora, actuar de mentores i visibilitzar-les per tal que altres dones puguin tenir-les com a referents.

També s’ha establert el contacte amb empreses del sector per tal d’identificar perfils professionals i necessitats de personal d’aquestes, amb l’objectiu de capacitar i preparar altres dones interessades en desenvolupar-se en aquests llocs de treball. D’aquesta manera, el projecte pretén donar resposta a les necessitats de les empreses i de les persones en situació de desocupació.

Objectius del projecte

  • Reconèixer, visibilitzar i oferir suport a la consolidació empresarial d’aquelles dones que desenvolupen la seva trajectòria en aquest tipus d’activitats i serveixin d’inspiració a moltes altres.
  • Capacitar dones, preferentment en situació d’atur, per tal de millorar la seva ocupabilitat en el sector agroalimentari.
  • Facilitar el desenvolupament de nous projectes emprenedors en el sector agroalimentari impulsats per dones.
  • Treballar en la recerca de noves oportunitats a través de la innovació, afavorint la transferència de coneixement.

Les actuacions conclouen amb una Jornada de reconeixement a les dones del sector agroalimentari, taula rodona i networking de dones empresàries d’activitats agroalimentàries.

Xavier Dilmé considera que el sector agroalimentari de la comarca no s’entendria sense el paper de la dona: “parlem d’empreses petites i mitjanes, la gran majoria de caire familiar, on el paper de la dona ha estat essencial”. Per això, “amb aquest projecte no ens inventem res, sinó que posem en valor una realitat i el valor afegit que ofereix, a banda de treballar per aconseguir una millora de l’ocupació de la dona en aquest sector en concret”.

El projecte Baix Empordà, Dona i Terra, s’emmarca en els eixos de l’emprenedoria, la capacitació i el foment de l’ocupació, i forma part dels Projectes Singulars de Desenvolupament Econòmic Local, subvencionat per la Diputació de Girona.

Per formar-ne part o per més informació, 972642310 o al correu xarxatramec@baixemporda.cat


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).