Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació del llibre “Palafrugell desaparegut” al Pati de la Biblioteca

Escrit per a 15 d'Abril de 2021

  • Conversem amb el fotògraf Enric Bruguera per conèixer els detalls de l’obra que es presentarà avui a les 19 h al Pati de la Biblioteca Municipal.
  • La presentació anirà a càrrec d’Enric Bruguera i del director editorial (EFADÓS) Jaume Campderrós.

Hem realitzat una pausa al llarg del matinal de Ràdio Palafrugell per establir contacte amb el fotògraf palafrugellenc Enric Bruguera. A continuació, Bruguera ens avança el procés d’elaboració i alguns dels continguts de l’obra Palafrugell desaparegut. La qual es presentarà avui a les 19 h al Pati de la Biblioteca Municipal.

En primer terme, l’Enric Bruguera ens fa un recorregut pel recull de 180 fotografies escollides pel llibre Palafrugell desaparegut. A continuació comparteix quines han estat les diferents providències de les fotografies i que és el que aquestes mostren sobre la història de la vila.

Tot seguit, Bruguera ens detalla quin ha estat tot el procés de recerca del recull fotogràfic que ha fet possible Palafrugell Desaparegut.

“El que fan les imatges és transportar-nos a un moment donat de la història del nostre poble. Que no deixa de ser la nostra història”.

Enric Bruguera

Palafrugell desaparegut forma part de la col·lecció Catalunya Desapareguda de l’editorial EFADÓS

Palafrugell desconegut

Convé destacar que en l’obra no s’ha buscat donar protagonisme al fotògraf per sobre de la història de les imatges. L’objectiu ha estat “recollir imatges que expressaven els últims cent anys de vida de la vila i els canvis que hi ha hagut”.

En aquest punt, Bruguera destaca la feina de l’Arxiu Municipal de Palafrugell. El qual ha estat una de les bases per confeccionar el recull fotogràfic que emplena les pàgines del llibre.

Finalment, Bruguera aprofita els nostres altaveus per convidar a tota l’audiència a gaudir del contingut de l’obra i a realitzar un exercici d’observació i anàlisi en cada fotografia.

Recordar que les places són limitades: Per realitzar les vostres inscripcions convé trucar prèviament a la Biblioteca al tel. 972 30 48 09. Disposeu de la conversació completa amb el fotògraf Enric Bruguera a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *