Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Preparats per si cal restringir l’accés a Calella de Palafrugell durant la Cantada

Escrit per el 29 de Juny de 2021

  • El protocol de la Policia Local de Palafrugell no descarta cap escenari. En cas que es consideri que s’ha arribat al límit de capacitat de persones se’n restringirà l’accés.
  • Tot i ser a l’aire lliure, la Policia també controlarà l’ús de les mascaretes, atès que es tractarà d’una zona amb molta gent.

Tot a punt per la 54a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell que tindrà lloc aquest dissabte 3 de juliol. En aquest sentit, la Policia Local explica que estan preparats per si han de restringir l’accés a Calella durant el transcurs del dia. A més, recorden l’obligatorietat de portar la mascareta si no es pot complir la distància de seguretat.

Després de la revetlla de Sant Joan, el següent escull per a la Policia Local de Palafrugell serà la Cantada d’Havaneres. En aquest sentit, es tracta d’un esdeveniment que tradicionalment porta desenes de milers de persones durant tot el dia a Calella de Palafrugell. David Puertas, cap de la Policia explica que treballen sobre tres eixos: la mobilitat, la seguretat ciutadana i el COVID.

Així com, a l’interior del recinte tot estarà molt controlat, amb un aforament màxim del 50%, fora d’aquest la cosa es complica. Així, al voltant de l’eix COVID, han preparat un cercle de seguretat fora del recinte.

En aquesta línia, la caiguda de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta a l’exterior fa més complicada la seva tasca. No obstant això, Puertas remarca que en cas d’espais massificats, és obligat portar-la posada.

Restriccións d’accés a Calella de Palafrugell

Sobre els escenaris que treballen hi ha el del trànsit i la mobilitat. Durant la Cantada centenars de milers de persones s’apropen a Calella de Palafrugell. Enguany, però davant de la COVID, l’accés a Calella es podria restringir-se si es considera que no hi pot haver més gent.

Així doncs, sobre la taula de Policia Local de Palafrugell contemplen la possibilitat de fer un tancament permeable de Calella. És a dir, que en cas que hi hagi molta gent, aquells que vulguin entrar haurien d’esperar a que marxessin persones.

No obstant això, Puertas detalla que com es habitual les persones durant la Cantada d’Havaneres es podran situar a la platja del Canadell o al mateix passeig per contemplar-la.

Tot i que no hi haurà les pantalles de grans dimensions ubicades a diversos punts de Calella i del municipi de Palafrugell, la Cantada es podrà seguir in situ, sempre que no hi hagi aglomeracions. Per últim, el cap de la Policia Local, recorda que aquest és el primer gran dispositiu que es durà a terme des de l’inici de la pandèmia.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).