Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Premis Peix Fregit: Palafrugell entrega els seus principals reconeixements anuals

Escrit per el 18 de Desembre de 2023

  • Aquest diumenge al vespre s’han entregat els guardons Premi Peix Fregit i Palafrugellencs de l’Any al Teatre Municipal de Palafrugell
  • A més, s’ha presentat l’anuari Crònica d’un Any d’Edicions Baix Empordà

Bona part del món polític i social de Palafrugell es va reunir ahir al Teatre Municipal per l’entrega del Premi Peix Fregit a Jordi Cama i la presentació del Crònica d’un Any, així com l’entrega dels guardons als Palafrugellencs de l’Any a personalitats del municipi que han destacat en l’actualitat dels últims 12 mesos.

El guardó Premi Peix Fregit, que reconeix tota una trajectòria, va ser per l’empresari, genealogista i historiador Jordi Cama, que ha elaborat l’arbre genealògic de moltes famílies de Palafrugell i ha construït un imperi de llinatges entrellaçats format per més de 90.000 registres. Cama agraïa així el guardó.

El Gerent d’Edicions Baix Empordà, responsable dels premis i l’acte, Marià Júdez, explicava el valor de l’anuari Crònica d’un Any per conèixer l’evolució històrica del poble.

L’acte el va presentar el periodista de TV3 Xavier Oller, que definia així l’anuari.

L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va aprofitar l’acte per prendre el compromís de fer un pacte de poble col·lectiu a través d’un debat obert.

Els guardons Palafrugellenc de l’Any es van lliurar a Tomàs Ferrer, Indira Ferrer, Florenci Berta, Jordi Grau i Maria Dolors Segarra, Marc Zamora, Marcel Bofill, Ruth Gou, Maria Elena Ordoyo, Laura Pareras, Eduard Bigas i Ferran Planellas.

El premi a la Millor Iniciativa de l’Any 2023 ha recaigut en l’Escola Torres Jonama per la seva implicació amb les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava. També s’ha lliurat el IX Premi d’articles periodístics Santi Massaguer a Pere Costa Pagès.

Alguns dels guardonats agraïen així el reconeixement als micròfons de Ràdio Palafrugell.

La coordinadora del Crònica d’un Any, Puri Abarca, explica a Ràdio Palafrugell que a l’actualitat d’aquest 2023 hi destaquen “les eleccions, el canvi de govern i el canvi en la manera de fer. I com sempre, hi ha hagut l’empenta de les entitats”.

L’anuari Crònica d’un Any es pot adquirir als quioscos, l’estanc de plaça i a la Nollegiu Mediterrània.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).