Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Preinscripcions presencials als centres educatius

Escrit per el 20 de Maig de 2020

  • Ahir es va iniciar les preinscripció presencial al centres d’educació infantil, primària i secundària.
  • Domènec Rusca, director de l’Escola Carrilet explica que la gran majoria de famílies van fer les preinscripcions en línia.

Des d’ahir dia 19 i fins el 22 de maig es fan preinscripcions presencials als centres educatius d’infantil, primària i secundària. Valorem amb l’Escola Carrilet de Palafrugell com va anar la primera jornada i quines són les mesures adoptades per fer aquest tràmit.

Domènec Rusca, director del Carrilet, ha explica que la gran majoria de famílies va poder fer el tràmit en línia. No obstant això, en alguns casos també van necessitar l’ajuda dels i les mestres de l’escola.

D’altra banda, hi ha hagut famílies que els hi ha estat impossible fer la preinscripció telemàticament. En aquest sentit, per poder atendre’ls el Departament d’Educació els va fer arribar els EPIs necessaris.

Malgrat que des del Departament també s’ha posat a disposició dels centres un programa de cita prèvia, aquest no va arribar fins el mateix dia que van començar les preinscripcions. Per això, des del Carrilet han preferit concertar les cites a través del telèfon i del correu electrònic. Unes visites que es fan cada mitja hora per evitar cues.

Ahir dimarts van atendre 5 famílies i aquest és el nombre de cites que esperen rebre en els propers dies. Per tal de fer el tràmit en una sola visita, des del centre recomanen que les famílies tinguin present tota la documentació que han de portar.

El 3r trimestre i les incògnites del futur

D’altra banda, aprofitant la conversa amb Domènec Rusca, també hem parlat de l’adaptació a treballar de forma telemàtica. Rusca ha destacat la tasca que en un primer moment es va fer per identificar l’alumnat que tenia manca de connexió o de dispositius. Una feina feixuga, però que ha permès que, llevat d’alguna excepció, tot l’alumnat disposi d’un aparell i connexió a Internet per seguir el curs.

Per la seva banda, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest migdia que a partir de l’1 de juny tots els centres educatius hauran de reobrir les seves portes, sempre i quan la regió es trobi en Fase 2. Serà amb restriccions i no per reprendre l’activitat lectiva, però això segueix generant dubtes al professorat. Unes incògnites que es traslladen també al curs vinent. Domènec Rusca ha recordat que aquestes alçades els altres anys ja l’estarien preparant.

Per tot això, s’espera que els mesos d’estius seran de molta feina per acabar de planificar el curs escolar 2020-2021. Avui, però volien posar la mirada sobretot en el fet que fins el 22 de maig segueixen les preinscripcions presencials als centres educatius


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).