Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Preinscripcions al PTT de Jardineria

Escrit per el 26 de Maig de 2020

  • Es poden telemàticament del 25 de maig fins al 5 de juny a través del web de l’Institut Baix Empordà.

Aquest dilluns 25 de maig s’han iniciat les preinscripcions al PTT de Jardineria i a tots els programes de formació i inserció del curs escolar 2020-2021. L’Anna Iglesias, coordinadora del PFI-PTT de Jardineria de Palafrugell – Calonge i Sant Antoni detalla les oportunitats que obren aquests estudis.

El cicle d’auxiliar en jardineria i floristeria, es tracta d’un curs apte per joves entre 16 i 21 anys que no tenen el graduat escolar i volen seguir estudiant, o bé aprendre l’ofici per inserir-se en el món laboral. En aquest sentit, l’Anna Iglesias ens explica com s’organitzen aquestes competències.

Mòduls del PTT de Jardineria

D’altra banda, el fet que des d’aquest curs també hi hagi la implicació de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, a més del de Palafrugell, ha permès diversificar l’alumnat. En aquest sentit, Iglesias destaca que és una bona oportunitat per als alumnes de sortir del grup de confort. Així, aquest fet ha obert la possibilitat de continuar amb els estudis des d’una altra perspectiva.

Adaptació de les competències bàsiques

Preinscripcions i final de curs marcat pel COVID

A causa de la situació provocada per la COVID-19, les preinscripcions al PTT de Jardineria es realitzaran de forma telemàtica entre el 25 de maig i el 5 de juny, i es farà a través de la pàgina web de l’INS Baix Empordà. Tanmateix, si hi hagués algun problema, el mateix institut ha habilitat ajudes a través d’uns telèfons de contacte o amb visites prèviament concertades.

Procés de la preinscripció

En darrer terme, la coordinadora detalla el procés d’adaptació, tant dels alumnes com de les activitats del curs, a la situació actual. En aquest sentit, en general, l’evolució ha estat positiva gràcies a una bona connexió i a la realització de classes online.

Activitats de forma telemàtica

No obstant això, malgrat no poder fer les 180 hores de pràctiques estipulades, els alumnes hauran de realitzar un projecte a distància. Es tracta d’un treball que, segons l’Anna Iglesias, es presentarà a l’Ajuntament de Palafrugell per tal que els alumnes del curs vinent el puguin dur a terme.

La coordinadora dels estudis ens fa una pinzellada de totes les possibilitats que dona aquesta formació.

D’altra banda, també podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Anna Iglesias al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).