Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Trossets Compartits – La Grip Espanyola (2a part)

Sandra Bisbe i Maria Bruguera

La pandèmia de grip de 1918, també coneguda com a grip espanyola, va ser una pandèmia de grip (malaltia infecciosa viral) particularment severa, que va causar la mort d’entre 50 i 100 milions de persones a tot el món durant els anys 1918 i 1919. Mentre que la pandèmia de pesta negra que va tenir lloc en el segle XIV va matar més de 25 milions de persones en cinc anys, la grip de 1918-1919 va matar la mateixa o major quantitat d’individus en poc més d’onze mesos.

En l’edició en qüestió del Trossets Compartits, després d’explicar-nos la història de l’arribada de la pandèmia mundial de la grip, la Sandra Bisbe i la Maria Bruguera fan recerca d’entre l’hemeroteca de la comarca per llegir els comunicats oficials sobre les mesures sanitàries de l’època, així com alguns articles de premsa. Uns documents del passat que ens traslladen directament a la situació del present. D’altra banda, també parlen sobre la 2a onada de la grip i dels virolais del Far de Sant Sebastià.

A continuació, adjuntem el programa complet  Trossets Compartits – La Grip Espanyola (2a part), de la mà de la Sandra Bisbe i la Maria Bruguera.

Conxa Guisset

Trossets compartits

Un viatge pel Palafrugell històric

More info