Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Trossets Compartits – La Grip Espanyola (1a part)

Sandra Bisbe i Maria Bruguera

La pandèmia de grip de 1918, també coneguda com a grip espanyola, va ser una pandèmia de grip (malaltia infecciosa viral) particularment severa, que va causar la mort d’entre 50 i 100 milions de persones a tot el món durant els anys 1918 i 1919. Mentre que la pandèmia de pesta negra que va tenir lloc en el segle XIV va matar més de 25 milions de persones en cinc anys, la grip de 1918-1919 va matar la mateixa o major quantitat d’individus en poc més d’onze mesos.

En l’edició en qüestió del Trossets Compartits, a més d’explicar-nos la història de l’arribada de la pandèmia mundial de la grip, la Sandra Bisbe i la Maria Bruguera revelen algunes de les curiositats sobre aquesta. A més de també informar-nos sobre quina va ser l’afectació de la pandèmia que va recaure a la nostra vila de Palafrugell. Amb la recuperació d’alguns números de premsa gràcies a l’Arxiu Municipal de Palafrugell.

A continuació, adjuntem el programa complet  Trossets Compartits – La Grip Espanyola (1a part), de la mà de la Sandra Bisbe i la Maria Bruguera.

 

 

Conxa Guisset

Trossets compartits

Un viatge pel Palafrugell històric

More info