Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Núria Conangla presenta l’èxit de l’estiu, “Fuck Likes”

Rafel Corbí

La jove cantant, i artista polifacètica, Núria Conangla, ha presentat als matins de Ràdio Palafrugell la seva proposta musical per a l’estiu del 2021. La cançó, “Fuck Likes“, combina a la meravella el funk més clàssic amb tocs de rap i de música clàssica, fent-nos xalar amb la seva veu, que t’enganxa com una paparra a la ràdio.

Amb arrels al Bergadà i a Osona, la Núria, natural de La Garriga (amb casa a Calella de Palafrugell), ens porta una cançó que vol mostrar, segons diu, l’exagerada dependència que generen les xarxes socials i les conseqüències que se’n poden derivar.

El tema, mesclat a Dept 17 Studio per Àlex Carretero i masteritzat a Sterling Sound per Chris Gehringer, és una invitació a ballar i a passar-ho bé, tot deixant de banda les pantalles i els dispositius mòbils. “Vida que plores quan els likes són el motiu“, diu la cançó. A més, també fa referència a la dependència que estan creant les xarxes socials i el control que aquestes exerceixen sobre les persones. “No m’agrada gens la dependència que està creant en la gent, comptant ‘quants likes té certa foto’, o qui li ‘ha fet like i qui no’, ‘qui ha mirat les teves stories’, ‘quantes visualitzacions té el vídeo‘”, explica Conangla a les seves xarxes socials.

La producció del tema ha anat a càrrec de Rispect Records, amb Iñaki Marquiegui, Joan Palà, Sisco Romero i Miki Tejero al capdavant. L’audiovisual que l’acompanya -dirigit pel mateix Tejero-, funciona de manera que l’artista intenta deslligar a una persona del seu mòbil. Vol aconseguir que aquesta aixequi el cap, miri al seu voltant i connecti amb una altra persona, cara a cara.

“Fes allò que t’apassiona, entrega’t, viu i emociona’t”

 

Ens captiva aquesta frase de la seva pàgina web, on també se’ns presenta amb totes les seves vessants, que són moltes. Una artista polifacètica i multiinstrumentista. Violoncel·lista des de ben petita, ha obert la seva passió musical a altres àmbits com la composició i la producció de bandes sonores i temes propis. Toca diferents instruments i estils musicals. Com diu ella mateixa, “m’entrego al màxim en tot allò que faig perquè la música és el que m’omple la vida!

La Núria Conangla es mou per molts estils i projectes variats. Compon temes propis i bandes sonores, interpreta diversos instruments, produeix i ha gravat per bandes sonores de pel·lícules i CD de cantants i grups reconeguts. Podeu visitar la seva web a nuriaconangla.com

En el següent enllaç trobareu l’entrevista sencera al matinal de Ràdio Palafrugell, amb Rafel Corbí.

Biografia

Interpretant des d’òperes al Palau de la Música, simfonies a l’Auditori de Barcelona, també ha actuat a estadis com l’Arena de Madrid o el Museu Reina Sofía amb grups moderns i ha aparegut en programes de televisió.

Nascuda a La Garriga, inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de La Garriga tant amb el violoncel com amb el piano, segueix al Conservatori de Granollers i finalitza els seus estudis superiors a l’Escola Superior de Música de Catalunya (interpretació del violoncel) on també estudia el piano. Posteriorment, inicia els estudis de trompeta moderna, cant modern, baix elèctric i producció musical.

Ha actuat diverses vegades amb orquestra a l’Auditori de Barcelona i de Girona, al Teatre Nacional de Catalunya; també al Palau de la Música interpretant grans òperes i simfonies. En l’àmbit pedagògic, és professora de violoncel, piano, harmonia i llenguatge musical.

Gires, cinema i música

En l’àmbit de la música moderna, ha enregistrat CD de diferents músics. Ha fet gires per Espanya amb cantants i grups de música. També ha participat en gravacions per diferents temes dels discs de la Marató de TV3 i bandes sonores de pel·lícules estrenades al cinema: “A Casa” (2020, Amazon Prime), “El Pacto” (2018, Sony Pictures) i “Santa Clara” (2019, Abubuya Producciones). Ha aparegut com a músic al programa televisiu Operación Triunfo amb el violoncel.

Al llarg de la seva carrera musical, ha format i forma part de diversos projectes musicals moderns. En destaca el Barcelona Rock Strings Quintet, amb qui està fent actuacions arreu del país. Així mateix, el musical Bruna, amb el que actualment està fent una gira nacional.​

En el seu vessant de compositora, a part de compondre i produir bandes sonores per curtmetratges i visuals de tota mena, també té temes propis, que podeu escoltar a Spotify.

Escolta la cançó FUCK LIKES a Spotify:

  

Així és la vida

L'espai matinal de Palafrugell

More info