Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Marc Heras, regidor de Medi Ambient

Rubén Herranz Vieito

Aquesta setmana hem rebut la visita de Marc Heras, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell. Amb ell hem repassat la jornada de neteja del litoral que tindrà lloc aquest dissabte al matí. En aquest sentit, la conversa ha estat enfocada en fer recordatori d’aquesta activitat que es podrà fer en tres modalitats diferents. D’una banda, a la platja del Port Pelegrí, a Calella de Palafrugell hi haurà la possibilitat de fer la neteja a peu a la sorra i de l’entorn de la platja. També es podrà fer immersió al fons marí del Port Pelegrí, tot i que en aquest cas cal ser bussejador expert. Per altra banda, a Llafranc també es podrà fer la neteja del fons marí i, a més, la neteja amb caiac. En aquesta línia, Heras ha agraït la col·laboració de totes les empreses implicades.

Durant la conversa amb Marc Heras també s’ha posat la mirada en el tipus de residus que s’hi solen trobar. Així, altres anys ha estat molt habitual trobar residus plàstics, però també burilles de cigarretes i arts de pesca. En aquest sentit, aquest any la pandèmia de la COVID-19 també es deixarà veure en aquesta neteja del litoral. Així, esperen trobar objectes com mascaretes i guants de plàstic, uns residus que no eren habituals els altres anys.

Per últim, amb el regidor de Medi Ambient, també hem recordat la tasca del projecte OceanCats que aquest cap de setmana fan la Baixada de la Costa Brava. És a dir, recorreran la distància de Portbou a Blanes a caiac i durant el trajecte també faran mostreigs de microplàstics. Una iniciativa que compta amb el suport de l’Ajuntament de Palafrugell i la col·laboració de la Universitat de Barcelona.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Marc Heras, regidor de Medi Ambient al següent arxiu.