Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Llevantades ocorregudes a Palafrugell

Sandra Bisbe

Nova entrega de Trossets Compartits, el programa que Sandra Bisbe fa per a Ràdio Palafrugell cada dimarts a les 12h. Aquesta setmana hem posat la mirada en algunes de les llevantades ocorregudes a Palafrugell en el passat i que van quedar reflectides a la premsa palafrugellenca.

Així, en el programa de dimecres ens hem centrat en dues llevantades recollides per la premsa de l’època. D’una banda, hem parlat d’una llevantada que va afectar Llafranc el 6 d’abril del 1884. El Palafrugellense va recollir els fets. La sorra de la platja va desaparèixer i ja en aquell moment es culpa la mà humana per aquest fet.

D’altra banda, un altre temporal que va afectar el municipi va ser el que va tenir lloc l’agost del 1923 a Calella de Palafrugell. El setmanari Baix Empordà recull la història de Primitiu Guri, un jove de 29 anys que va perdre la seva vida per salvar la d’una estiuejant gironina. Aquest fet va ser un xoc molt gran per a Calella. Any més tard, i gràcies a l’escrit que Ernest Morató va fer a la Revista de Palafrugell, es va posar el nom de Primitiu Guri a un carrer de Calella pel seu acte heroic.

Així doncs, amb la Sandra Bisbe, aprofitant el pas de Glòria pel nostre municipi, repassem algunes de les llevantades ocorregudes a Palafrugell. Podeu escoltar de nou el programa número 17 de Trossets Compartits en el següent arxiu.

Conxa Guisset

Trossets compartits

Un viatge pel Palafrugell històric

More info