Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ple extraordinari per aprovar el cartipàs

Escrit per el 5 de Juliol de 2019

  • Crítiques del PSC per la nul·la presència de dones en les tinences d’alcaldia i per les retribucions del govern

L’Ajuntament de Palafrugell va celebrar ahir el ple extraordinari per aprovar el cartipàs municipal. La sessió plenària va estar marcada per la crítica del portaveu socialista, Juli Fernández, algunes propostes del nou cartipàs municipal.

Primer de tot, Juli Fernández es va centrar en el fet que tots els tinents d’alcalde que proposa el cartipàs siguin homes. Fernández lamentava que havent-hi “dones vàlides” no se les hagi tingut en compte.

Per la seva banda, Josep Piferrer no va tenir cap altra opció que acceptar la major. No obstant això, sí que va comentar que en d’altres òrgans intentarien que fos més igualitari.

Al voltant del nou cartipàs, el líder socialista també va criticar el repartiment d’algunes àrees. Sobretot va focalitzar els seus atacs en Pau Lladó i Josep Salvatella.

Les retribucions aprovades al cartipàs

Durant la presentació del nou cartipàs municipal, Josep Piferrer va exposar que el capítol de retribucions quedaria molt semblant a les que hi havia a l’inici del mandat 2015. En aquesta mateixa línia es va expressar en el ple extraordinari per aprovar el cartipàs, l’alcalde palafrugellenc.

Fernández, però va qüestionar que la partida creix i que alguns edils percebran un 15% o un 20% més que fins ara. També va reclamar que això s’havia d’explicar “per dignificar la tasca dels polítics”

Aquest capítol de noves retribucions també hi van votar en contra Joan Farré (Cs) i Miquel Puig (Comuns). El primer perquè no veia la necessitat d’augmentar les tinences d’alcaldia i el segon va reclamar més recursos per als grups municipals.

Per la seva banda, Piferrer va defensar que els sous estan per sota de les recomanacions de l’ACM de la mitjana de poblacions similars i que pugen –un 3% respecte al 2015– perquè creix la càrrega de dedicació d’alguns edils.

Una sessió plenària que es va allargar menys de dos hores i que va suposar l’estrena d’11 dels 21 regidors de l’Ajuntament de Palafrugell.

Ple extraordinari per aprovar el cartipàs
Imatge del ple extraordinari. Ajuntament de Palafrugell

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).