Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Ple en record de les víctimes de la COVID-19

Escrit per el 26 d'Abril de 2020

  • L’Ajuntament de Palafrugell fa una crida perquè tothom dimarts 28 a les 19h surti als balcons i finestres a fer un minut de silenci en memòria de les persones que han perdut la vida per culpa del coronavirus.

Dimarts 28 a les 7 de la tarda tindrà lloc la sessió plenària del mes d’abril de l’Ajuntament de Palafrugell. En aquest sentit, des del consistori vol que aquest sigui un ple en record de les víctimes de la COVID-19. Per això, a l’inici de la sessió faran un minut de silenci. Una iniciativa que volen que vagi més enllà, i és que demanen a tota la ciutadania que surti als balcons i finestres per sumar-se al minut de silenci.

Fins a la darrera actualització a la residència Palafrugell Gent Gran (PFGG) hi ha hagut 22 morts per coronavirus. Aquesta és la xifra més alta de tota la comarca i dels centres que gestiona els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE). En el ple extraordinari del 9 d’abril ja es va fer un minut de silenci pels residents que havien perdut la vida. Ara, però, també es vol implicar a la població fent una crida perquè dimarts 28 a les 7 de la tarda mostri el seu suport des dels balcons i finestres.

D’altra banda, cal remarcar que com en el ple de fa tres setmanes, aquest també serà telemàtic. El podreu seguir, per aquest portal web i també pel 107.8 de la fm.

El PSC estén la mà per fer un gran acord municipal

En la darrera conversa que vam mantenir amb Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, ja explicava que es continua treballant en el nou paquet de mesures econòmiques per fer front a la crisi derivada del coronavirus. En aquest sentit, apuntava que hi hauria tres grans línies: les famílies, comerç, turisme i treballadors i, per últim, col·lectius més vulnerables. Piferrer també remarcava que seguien treballant-hi amb la col·laboració de la resta de grups municipals.

En aquesta línia de buscar un gran acord de ciutat, el PSC ha anunciat que renuncien a presentar una moció per facilitat el consens i la confiança amb el govern i la resta de formacions de l’Ajuntament. A més, Juli Fernández ha apuntat a que ” l’actual situació requereix deixar de banda els interessos partidistes“.

Des dels socialistes un cop més han posat la mirada en ser valents per fer front a la crisi social i econòmica que afectarà els propers anys. A més, també apunta a que pot ser una bona oportunitat per redefinir el model econòmic de Palafrugell.

Ajudes efectives en els propers mesos

Per tot això, Juli Fernández traslladarà, aquest dilluns, diverses propostes a l’equip de govern i a la resta de grups municipals. L’objectiu és arribar a un acord d’urgència i que siguin aprovades en un ple extraordinari, per tal que les ajudes arribin als i les destinatàries durant els mesos de maig i juny.

Així doncs, el principal partit a l’oposició ha fet visible la voluntat de col·laborar davant l’actual situació. De fet, Piferrer ja apuntava que la voluntat de l’equip de govern és el de buscar un consens amb tot els grups municipals.

Aquesta unitat que requereix la situació es veurà plasmada a l’inici de la sessió plenària. Tots els regidors i regidores guardaran un minut de silenci per fer que un ple en record de les víctimes de la COVID-19. Tothom que ho vulgui es pot sumar a la iniciativa sortint als balcons i finestres aquest dimarts 28 a les 7 de la tarda.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).