Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Piferrer i Vigas marxen satisfets, però fan autocrítica del mandat

Escrit per el 15 de Juny de 2023

  • Els dos coincideixen que ha estat una experiència vital, però no repetirien la responsabilitat política.

Josep Piferrer i Joan Vigas abandonen la primera línia política satisfets del mandat. Destaquen la confiança que hi ha hagut entre els dos, però al mateix temps el desgast que suposa estar al capdavant del municipi. Consideren que, tot i les crítiques que han rebut, algunes de les obres han millorat Palafrugell, com el desdoblament de l’avinguda d’Espanya o la nova plaça del Priorat de Santa Anna. I també fan autocrítica, com el resultat final de la carretera vella de Calella.

Piferrer explica que “la gent pot criticar-te sense donar la cara, i no hi estava acostumat”. Afegeix que la situació és diferent de les que podia trobar quan era director d’escola amb famílies que podien estar enfadades.

Vigas comenta que la tensió que es viu a l’Ajuntament també afecta la salut. Tot i això, considera que li ha estat positiu conèixer com funciona l’administració i ho defineix com un “voluntariat retribuït”.

Tots dos coincideixen que no repetirien la responsabilitat política de l’alcaldia.

Tot i que en el mandat Piferrer va ser alcalde tres anys i Vigas un, destaquen que els dos van assistir a totes les reunions i que es van repartir les responsabilitats. Consideren que van fer un bon tàndem amb experiències de lideratge diferents: Piferrer com a director d’escola i Vigas al capdavant d’una empresa privada.

Coincideixen que un dels moments més difícils del mandat va ser la pandèmia i les defuncions al geriàtric de Palafrugell. Tot i això, també expliquen que van intentar ajudar al màxim les famílies i les empreses per poder tirar endavant.

També, fan autocrítica d’algunes de les polítiques, entre elles els canvis de circulació a la carretera vella. Piferrer reconeix que “que s’hauria pogut fer diferent”, però destaca que calia fer un canvi i que s’han pogut reduir el nombre d’accidents greus.

Expliquen que no volen criticar el que es va fer anteriorment al seu mandat ni tampoc què es farà en un futur. Afegeixen que cada context requereix unes polítiques diferents. Tot i això, Piferrer comenta que no li va agradar l’afirmació de Juli Fernández sobre que es trobaria un Ajuntament pitjor com se’l va trobar l’any 2011.

A partir d’ara, els dos aprofitaran “per fer un període de desacceleració”. Vigas explica que aprofitarà per fer activitat esportiva i de gaudi i Piferrer, algun viatge i després valorarà algunes propostes que ha rebut de nous projectes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).