Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Juli Fernández: “Si arribo a alcalde crec que em trobaré l’Ajuntament pitjor que l’any 2011”

Escrit per a 2 de Febrer de 2023

  • Juli Fernández explica que “segurament l’Ajuntament estarà pitjor que com se’l va trobar l’any 2011”, si arriba a l’alcaldia.
  • Exposa què s’hauria de fer a la carretera vella de Calella o a l’aparcament del casal.
  • Fernández veu complicat aturar les construccions que defensa Palafrugell en Comú Podem.

El portaveu socialista, Juli Fernández, intueix que “es trobarà amb molts problemes” en cas de governar la pròxima legislatura. Afegeix que “segurament l’Ajuntament estarà pitjor que com se’l va trobar l’any 2011”. Ara, el PSC de Palafrugell inicia un procés de participació amb la ciutadania per treballar el programa electoral.

Les consultes es faran a les xarxes socials i amb l’enviament de 8.000 cartes a les famílies, que començarà a partir de la setmana vinent. Més de cent persones han participat en el procés digital.

Entre els projectes de futur, el portaveu del PSC de Palafrugell, Juli Fernández, proposa la recuperació de la regidoria de comerç i turisme. Independentment del futur de l’Institut de Promoció Econòmica. Fernández defensa que s’hauria de convertir en una àrea de promoció econòmica.

També, vol crear les regidories d’habitatge i de governança. La voluntat és potenciar l’atenció a la ciutadania. La regidoria de governança inclouria la comunicació, la participació, la transparència i la informació.

Per altra banda, Fernández destaca que vol saber l’estat real del plec de condicions de les escombraries, l’estat de l’adjudicació de la segona fase de l’avinguda d’Espanya, de la pista esportiva coberta de l’escola Barceló i Matas i el plec de condicions dels llums de Nadal.

Afegeix que s’hauria de crear més habitatge públic. A més, li consta que hi ha desencís entre els treballadors municipals.

Considera que hi ha aspectes de Palafrugell que “estan en emergència”. Sobre la carretera vella, afirma que el projecte es va engegar sense el suport de la població. Aposta per la pacificació de la via i fer un debat obert per determinar la solució.

Destaca que veu complicat l’aturada de les construccions que proposa Palafrugell en Comú Podem. Defensa que cal minimitzar l’impacte que permet el POUM actual. Però, si l’Ajuntament no permet construccions en espais urbanitzables cal indemnitzar-ne els propietaris.

Sobre l’aparcament del Casal explica que en un futur caldrà plantejar la construcció d’una planta addicional, però intentant minimitzar l’impacte dels veïns. Defensa que a l’hivern hauria de ser gratuït. I, en cas que hi hagi una segona planta, s’hauria de plantejar una zona de rotació. A més, defensa que les zones blaves han de ser assequibles i penalitzar els vehicles estacionats més de dues hores.

Afegeix que l’ha sorprès que Joan Vigas estigui cremat després de quatre anys al govern i un a l’alcaldia. Explica que ser alcalde de Palafrugell requereix una dedicació plena i que ha de ser vocacional.

Sobre la candidatura socialista a Palafrugell, defensa que “està molt avançada”. Explica que busca la combinació de l’experiència amb les noves cares i persones joves. També, recupera candidats que havien format part de la llista en anteriors comicis.

Explica que acabarà el programa electoral a finals del mes de març, però que el 20 de febrer tindrà la llista. Avança que continuarà Laura Millán i s’incorporarà l’advocada Judit Zaragoza. Afegeix que els dotze primers noms seran de persones amb experiència i majoritàriament dones.

També, està obert a parlar amb totes les formacions polítiques després de les eleccions. Però posa excepcions si “fan un ús demagògic de la llengua catalana, els sentiments i la immigració” per “arreplegar quatre vots”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *