Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Piferrer: “Aturar la comissió ha estat la decisió encertada”

Escrit per a 1 de Setembre de 2020

  • L’alcalde palafrugellenc considera que cal esperar a que la Fiscalia emeti una resolució.
  • No creu encertades les paraules en les que se’ls acusa d’ocultar informació durant els mesos més crítics.

Josep Piferrer valora l’entrevista a Maria Lluïsa Farràs, presidenta de l’AFRU en aquest mitjà de comunicació. Si bé d’una banda reconeix que hi hauria aspectes que faria diferent, com a president del Patronat i també com alcalde, Piferrer, considera que “aturar la comissió ha estat la decisió encertada fins que Fiscalia no es pronunciï”.

Ahir us portàvem el malestar de l’AFRU envers al Patronat de la residència Palafrugell Gent Gran (PFGG) per haver aturat la comissió per investigar el que havia passat al geriàtric durant els mesos més crítics de la pandèmia que va acabar costant la vida de 36 residents. Tot i aquesta crítica, l’alcalde de Palafrugell remarca que la Fiscalia és la que té la facultat d’investigar el que va passar a PFGG. Així, des del Patronat han considerat que el millor és no interferir en la investigació que es fa des del jutjats.

Un fet que l‘AFRU no comparteix ja que considera que són investigacions amb finalitats diferents. No obstant això, Piferrer explica que fins que la Fiscalia no dictamini alguna resolució el Patronat no actuarà. A més, ho argumenta dient que no és possible fer una investigació quan ja n’hi ha una per via judicial.

D’altra banda, al voltant de les mancances del geriàtric a les que fan referència des de l’Associació de Familiars de Residents i Usuaris del centre, el batlle palafrugellenc considera que primer s’han de demostrar. A més, destaca que la residència complia amb totes les normatives.

Els mateixos protocols que altres residències

La investigació que Fiscalia va obrir per aclarir si es va cometre alguna negligència a l’hora de tractar els usuaris afectats per la COVID-19. Josep Piferrer apunta que serà clau el que es dictamini, tot i recordar que els protocols que hi havia a PFGG eren el mateixos que en d’altres centres que gestiona el SSIBE i en els que el virus no va tenir tant incidència.

No obstant això, remarca que els protocols que hi havia han quedat desfasats gràcies al coneixement que hi ha ara del COVID.

Per tot això, Piferrer s’ha refermat en el fet que aturar la comissió ha estat la decisió encertada. En tot cas, el Patronat actuaria diferent si veiés que els protocols actual no fossin els adequats. Un fet, però, que, de moment, no es plantegen.

“No tots els familiars de residents estan d’acord amb la visió de l’AFRU”

Per altra banda, el batlle palafrugellenc reconeix que amb tota l’experiència adquirida hi hauria aspectes que com a president del Patronat de PFGG faria diferent.

A més, explica que van considerar que era millor que l‘AFRU tingués fil directe amb la gerència de la residència que no pas que la informació primer els arribés amb ells. Tot i que destaca que en tot moment va estar en contacte amb la presidenta de l’AFRU..

Per últim, Josep Piferrer apunta que també van estar en contacte amb la resta de familiars d’usuaris que no formen part de l’Associació. En aquest sentit, assegura que no tots els familiars pensen el que s’ha manifestat des de l’AFRU.

En aquesta mateixa línia ha volgut aclarir que mai van amagar informació. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Josep Piferrer al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *