Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pela de suro maridada amb vins de la DO Empordà

Escrit per a 1 de Juliol de 2020

  • Aquest cap de setmana comença la segona edició de l’experiència De l’arbre al tap, del tap a la taula que organitzen el Museu del Suro i el Consorci de les Gavarres.
  • A Palafrugell es farà els dies 5, 11, 19 i 25 de juliol i el 2 d’agost a Llofriu.

Després de les bones sensacions que va deixar la primera edició de l’activitat De l’arbre al tap, del tap a la taula demà dissabte arrenca de nou aquesta experiència. L’activiat organitzada pel Museu del Suro i el Consorci de les Gavarres mostra l’evolució del suro. Des de que se’n treu l’escorça de les alzines fins que arriba a la taula en forma de tap. Així, s’ofereix una pela de suro maridada amb vins de la DO Empordà.

De l’arbre al tap, del tap a taula coincideix amb la temporada de la pela del suro. L’experiència es podrà viure tots els cap de setmana del 4 de juliol al 2 d’agost de les 9:30 a les 13:30h. Annabel Marín, coordinadora de l’activitat, apunta que l’objectiu és promoure el valor patrimonial del suro.

D’altra banda, aquesta activitat té el valor afegit que es fa tan a Palafrugell com a Cassà de la Selva. Així, des de l’organització expliquen que un cap de setmana el dissabte es fa a Palafrugell i el diumenge a Cassà i el proper es canvien els papers.

El COVID ha fet endarrerir l’inici

La COVID-19 també ha tingut afectació sobre aquest projecte, ja que l’ha fet endarrerir unes quantes setmanes. No obstant això, mirant el costat positiu, el juny va ser un mes molt plujós. En aquest sentit, Marín explica que gràcies a aquest fet la pela del suro arriba en un moment òptim.

Els protocols que se seguiran són els mateixos que en qualsevol altre activitat. És a dir, ús de mascareta, distància i rentat de mans amb solucions alcohòliques.

Annabel Marín recorda que la temàtica del suro és encara molt desconeguda per a la gent de fora de la província de Girona. Per aquest motiu des del Consorci i el Museu han volgut lligar aquesta temàtica amb la gastronomia.

En aquesta línia, la coordinadora de De l’arbre al tap, del tap a la taula, destaca que l’any passat van rebre visitants de tot el país, però també del nord de França o d’Escòcia, per exemple. Així doncs, aquest cap de setmana torna aquesta experiència que barreja la pela de suro maridada amb vins de la DO Empordà.

Per a les activitats a Palafrugell podeu posar-vos en contacte amb el Museu del Suro. Trucant al 972 30 78 25 o enviant un correu a info@museudelsuro.cat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *