Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pau Puig ens presenta “Tretze Vares”

Escrit per a 23 de Gener de 2021

  • Cati Plana i Pau Puig presenten “Tretze vares”, un treball en format duo basant-se en un repertori de diferents gèneres de la música tradicional, tot fent una proposta cambrística.
  • Des de Ràdio Palafrugell, conversem amb Pau Puig per conèixer al detall el procés de creació del treball discogràfic i el seu contingut.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

La nostra sintonia ha comptat amb la col·laboració de’n Pau Puig per presentar a l’audiència “Tretze Vares”. Una tria amable i propera de diferents gèneres de la música tradicional dels Països Catalans en format de duo, amb l’empordanesa Cati Plana.

Una proposta musical amb arranjaments senzills, gairebé minimalistes, buscant el treball dels detalls, de les petites coses i maneres de tocar poc habituals en els seus instruments. A continuació, en Pau Puig ens presenta les intencions de l’àlbum.

D’altra banda, convé definir que Cati Plana i Pau Puig toquen l’acordió diatònic, la dolçaina en Fa i el bansuri (flauta travessera de canya), amb la intenció d’homenatjar els gèneres de la música tradicional dels països catalans.

En quant als gèneres musicals, “Tretze Vares” demostra una mescla de diferents localitzacions dels Països Catalans. Amb la melodia per sobre de l’harmonia, el delicat acordió de la Cati es combina amb la dolçaina d’en Pau interpretant al mínim detall la música tradicional pròpia – i compartida – dels territoris catalans.

La clau del disc és això: com ens hem plantejat cada tema a l’hora de tocar-lo, triant molt bé els detallets; com els ornaments, les articulacions … etcètera.

Pau Puig

Tretze Vares” neix amb l’objectiu de divulgar la música tradicional catalana. A continuació, en Pau Puig comparteix amb nosaltres com va sorgir el nom del treball musical amb la Cati Plana.

Per concloure, Puig ens descobreix quin ha estat el procés de gravació de l’obra, que s’ha enregistrat de la manera més casolana possible, a casa de’n Pau mateix. Per a les mescles i el màster han comptat amb la col·laboració d’en Pau Vinyoles (Microscopi).

De Vinarós a Barcelona

El primer projecte que Cati Plana i Pau Puig van fer plegats va ser “Els 3 peus del Gat“. Dos anys més tard, els dos músics van anar al Quebec per participar en el festival Carrefour Mondiale de l’Accordéon. Per l’ocasió, van seleccionar un seguit de gèneres musicals dels Països Catalans i, d’aleshores ençà, han anat polint i rearranjant aquest repertori que ara ens presenten.

Un disc altament recomanable si us voleu acostar a la música catalana d’arrel.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *