Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pau Lladó repassa les noves accions en la mobilitat de Palafrugell

Escrit per el 5 de Maig de 2022

  • Aquestes inclouen l’obertura del carrer de la Indústria, l’estudi dels patinets elèctrics i la preparació d’aparcaments per a bicicletes.

El regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell, Pau Lladó, avança quines seran les pròximes actuacions en la mobilitat del municipi. També destaca que hi ha hagut un increment de l’arribada de vehicles. Entre els anys 2019 i 2021, el nombre de matrícules úniques arribades a Palafrugell augmentà en 1.400.000.

Millora de la mobilitat al polígon industrial

En primer terme, destaca l’obertura del carrer de la Indústria per millorar la mobilitat a l’entorn del carrer de Pals. Explica que s’ha hagut de retirar un pal elèctric que se situava al carrer Indústria. Això permetrà beneficiar el pas de vehicles de gran tonatge i pacificar la zona industrial.

A més, permetrà poder-se dirigir des del carrer de Pals fins al centre de la vila.

Control del comportament dels patinets elèctrics

En segon terme, Lladó comenta que des del consistori s’està estudiant com poder solucionar alguns dels mals comportaments dels conductors i conductores de patinets elèctrics. Afegeix que s’estan estudiant models d’altres països que ja han mostrat la seva eficàcia.

Aposta per la mobilitat en bicicleta

Per altra banda, s’està apostant per a la mobilitat en bicicleta i la construcció de nous carrils bici. En aquest sentit, Lladó destaca que s’està treballant amb l’Àrea de Medi Ambient l’habilitació de nous aparcaments per a bicicletes. Detalla que no es podran posar en marxa abans de l’estiu, però que tenen la intenció de potenciar el cicloturisme.

També avança que s’està treballant per a la construcció d’una via verda que uneixi els nuclis de Palafrugell i Llofriu. Remarca que aquestes infraestructures són cares i que hi ha l’esperança de poder rebre més finançament del fons europeu de recuperació Next Generation per a fer-ho realitat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).