Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Pau Lladó i l’actualitat sobre els carrils bici i l’aplicació dels recursos Smart City a Palafrugell

Escrit per el 5 de Novembre de 2020

  • L’objectiu de la regidoria de mobilitat, és garantir la seguretat viària de les bicicletes per l’interior del poble.
  • Palafrugell té moltes característiques en relació amb la Smart City, però continuen treballant per evolucionar amb el concepte.
  • Pau Lladó agraeix a tot el personal voluntari i de protecció civil la feina durant el cribratge i control de cementiris.

Durant la conversa amb Pau Lladó, regidor de mobilitat, règim d’interior i serveis de l’ajuntament de Palafrugell, vam tractar diferents temes. En l’anterior notícia, fèiem públics els resultats satisfactoris dels canvis de circulació i mobilitat de la vil·la. En la següent notícia, parlarem sobre la situació dels carrils bici, els quals cada cop acaparen més protagonisme a Palafrugell. Així com de l’aplicació dels recursos Smart City a Palafrugell.

En primer lloc, Lladó ens recorda que connectar pobles a través de carrils bicis és correcte i servicial. Però, que el treball de mobilitat es centrarà a garantir la seguretat viària de les bicicletes per l’interior del poble. Conjuntament amb la connexió dels diferents punts de la vil·la, també s’estudiaria la instauració de pàrquings de bicicleta, i en conseqüència, es podrà circular amb patinets elèctrics pels mateixos carrils.

Tot seguit, el regidor de mobilitat ressalta com en altres ciutats europees, la bicicleta no és el futur, ja és present. Per tant, cal conscienciar-se que la bicicleta resultarà el vehicle de mobilitat de referència. Tot i la dificultat d’adaptació dels carrils bici, la direcció cap a un món més sostenible és el futur i així ha de ser-ho.

D’altra banda, els projectes encara no es troben en marxa. Pau Lladó avança que, en el pròxim ple extraordinari de novembre, es posaran sobre la taula els pressupostos de l’any vinent. Per tant, les inversions als diferents projectes enfocats a ampliar la xarxa de carrils bici de Palafrugell, es podran començar a estudiar.

Palafrugell ja és Smart City

En primer lloc, el concepte Smart City engloba qualsevol element vinculat a millorar les gestions informàtiques de la vil·la. En primer lloc, per comprendre el nivell de Smart City a Palafrugell, només cal mirar la web oberta de l’ajuntament de Palafrugell i la seva seu electrònica. Un bon exemple, seria el sistema informàtic que han fet servir els agents cívics a les platges.

La idea central és seguir treballant per poder oferir als ciutadans recursos informàtics i realitzar el màxim de gestions possibles des de casa. Pau Lladó recorda que de la mà de les Smart City, segueix existint el personal professional en les oficines corresponents per ajudar-te en el procés.

Una bona mostra de l’aplicació de Smart City, són els canals de comunicació telemàtics al servei de la ciutadania. Pau Lladó ho exemplifica amb l’acció de poder fer una instància telemàticament. “Hem de donar aquestes facilitats a la gent i que la gent del poble s’empoderi de fer política, perquè això realment és fer política”. Tot seguit, ens detalla que el procés cap a una Smart City és complex, i no és un procés ràpid.

“Hi estem treballant. Palafrugell, tot i tindre moltes característiques en relació amb la Smart City, ha de continuar evolucionant amb el concepte.” Un dels exemples, també és el control d’aforament del pàrquing cèntric del casal, el qual recentment, va tenir alguns problemes tècnics.

Per concloure, Pau Lladó aprofita la nostra sintonia per fer públic el seu agraïment a tots els voluntaris i voluntàries al cribratge massiu. Així com per la seva feina durant el control del compliment de les mesures de seguretat als cementiris el diumenge de Tots Sants.

Pau Lladó, com a president de l’equip de protecció civil, recorda amb orgull la feina realitzada des del temporal Glòries, passant per la pandèmia i el cribratge. Seguidament, també recorda i agraeix la feina de tot l’equip sanitari.

Finalment, convida a la responsabilitat i consciència individual de reduir el contacte social i complir el confinament perimetral dels caps de setmana.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).