Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Passejar el gos 15 minuts i fins a 200 metres del domicili

Escrit per a 1 d'Abril de 2020

  • L’Ajuntament de Palafrugell adopta aquestes mesures per fer front al fet hi ha veïns i veïnes del municipi que treuen a passejar el gos de forma poc segura.

Passejar el gos un màxim de 15 minuts i no més lluny de 200 metres del domicili. Aquesta és la darrera mesura comunicada per l’Ajuntament de Palafrugell per fer front al coronavirus. Així s’ha fet públic a través d’un Ban d’Alcaldia.

Aquesta mesura s’ha pres després de detectar que hi ha veïns i veïnes del municipi que aprofitaven el fet de treure els gossos per sortir de casa més temps del necessari. Així, per tal de minimitzar els riscos a la salut cal complir els següents requisits:

1. Cal passejar el gos de forma individual, mai acompanyat per altres persones, excepte quan es tingui alguna persona a càrrec que no pugui quedar-se sola al domicili. 

2. Les passejades han de ser curtes, només per al temps necessari per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals, i sense excedir els 15 minuts, i no més enllà d’una distància de 200 metres del domicili.

3. Durant la sortida cal portar una ampolla d’aigua per netejar l’orina del gos i bosses per recollir de defecacions de l’animal. 

4. Les passejades no són activitats d’oci. Per tant, no es podrà tenir contacte amb la resta de persones ni animals de companyia que hi hagi a la via pública. A més, caldrà respectar una distància mínima de 2 metres amb la resta de veïns.  

5. No es pot anar a comprar i a passejar el gos a la vegada. 

6. Tota persona que surti a passejar el gos, ho haurà de fer degudament identificada per tal de facilitar les possibles tasques d’identificació als agents de l’autoritat. Així doncs, també és recomanable portar el full de comunicació de declaració responsable. 

Sancions pels que se saltin el Ban

A més, es recorda que aquells que incompleixin el que estableix aquest Ban podran ser denunciats. D’altra banda, també es recorda a tota la ciutadania que ha de tenir presents les mesures establertes per evitar la propagació de la COVID-19 i donar-hi un estricte compliment. Només podeu sortir de casa per motius estrictament necessaris. 


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *