Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell acorda posar a una avinguda el nom de 1 d’Octubre

Escrit per a 30 de Setembre de 2020

La fins ara Avinguda de l’Energia canvia el seu nom després de la resolució del plenari d’aquest dimarts

L’avinguda, que va ser inaugurada el 2014, comunica la rotonda de Can Grau (a l’inici de la carretera de Regencós) amb la rotonda de la benzinera de l’Esclat. La comissió del nomenclàtor va decidir que el canvi de nom tindria efectes a partir d’aquest dijous 1 d’octubre, data en la que es compleixen els 3 anys d’aquesta data històrica. La introducció la feia el regidor Marc Heras.

Recordem que aquest canvi va ser proposat després d’una recollida de aproximadament 500 signatures favorable a posar aquest nom a l’avinguda. La resolució va aprovar-se amb els vots favorables de l’equip de govern i els regidors socialistes. Així ho explicava Juli Fernàndez, portaveu del PSC (lamentem la falta de qualitat del so)

Els dos vots en contra van arribar dels representants de Palafrugell en Comú-Podem i Ciutadans. Això si, des de perfectives i opinions diferents. Així ho deia Alfons Rius, de Palafrugell en Comú-Podem, a l’estar en contra dels canvis de nom si no és per motius molt especials.

I també va votar en contra Joan Farré, de Ciutadans, en aquest cas per motius polítics.

Finalment, tant el regidor Marc Heras com l’alcalde, Josep Piferrer, van tancar l’intercanvi d’opinions que va tenir lloc a la sessió plenària en aquest punt de l’ordre del dia.

Així doncs, demà dijous ja serà oficial aquest canvi de nom, i també Palafrugell s’uneix a l’ampli número de poblacions catalanes que dediquen una plaça, carrer o avinguda a aquesta jornada que tanta significació té per a bona part de catalans.

El vial de l’avinguda de l’1 o’octubre té dos carrils per sentit, i consta d’una secció de 24 metres d’amplada amb voreres de 5 metres i doble arbrat, amb espai destinat al carril bici i amb tots els serveis. Una actuació que en el seu moment millorava la connectivitat i la mobilitat de la zona nord de Palafrugell, amb una millor fluïdesa a les vies C-31, C-66, la carretera de Pals i l’entrada al municipi.

Imatge de l’avinguda. Foto Google Maps

En la mateixa sessió també es va acordar donar el nom de Pla de l’Estany a un nou carrer a la zona del camp del Gregal, al Molí de Vent, i de Plaça del Voluntariat per a la lluita contra el Covid, a una zona situada al sector de la plaça de Can Mario.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *