Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell treballa per fer realitat un parc agroforestal a la plana de l’Aubi

Escrit per el 11 d'Octubre de 2022

  • Amb el projecte es vol fer valdre el sector primari i protegir l’entorn.

L’Ajuntament de Palafrugell està treballant per la creació d’un parc agroforestal a la plana de l’Aubi. Així, es disposaria d’una zona dedicada al sector primari i protegir el territori d’altres usos. Amb el projecte, també es crearia una unió entre les zones protegides del massís de les Gavarres amb les muntanyes de Begur i Castell-Cap Roig.

Marc Heras, regidor de Medi Ambient, explicava a Ràdio Palafrugell que la zona de la plana de l’Aubi i la d’Ermedàs són terrenys de qualitat per a la pràctica del sector primari i amb riquesa de biodiversitat, segons un estudi de l’empresa Natura Montfred.

A partir d’aquestes dades, a principis d’any, explicava que s’havia encarregat un informe de viabilitat del projecte de parc agroforestal a l’estudi Ramon Folch i Associats, SL, una consultoria energètica i ambiental de Barcelona. Posteriorment, des del consistori, es van visitar altres exemples d’èxit, com el parc agrari del Delta del Llobregat i l’agroforestal de Gallecs (Vallès Oriental).

Si el projecte tirés endavant, Palafrugell podria potenciar el consum de productes del sector primari generats al territori, com podria ser la vinya. Ho destacava el regidor de Palafrugell En Comú Podem, Alfons Rius.

Fotografia: Estudi Ramon Folch

Ara que ja es disposa de les conclusions dels informes, Heras destaca que el següent pas serà parlar amb els diferents municipis afectats per tal de conèixer-ne l’opinió, com són Mont-ras, Palamós i Vall-llobrega.

Aquest projecte sorgeix d’una iniciativa impulsada per mitjà dels romanents de tresoreria de l’any 2021. S’impulsa des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell i amb el suport del regidor de Palafrugell En Comú Podem, Alfons Rius.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).