Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell tornarà a oferir cursos de socorrisme al mes de gener

Escrit per el 23 de Desembre de 2021

  • La nova edició del curs de socorrisme començarà el 10 de gener. La formació està subvencionada i és gratuïta.
  • Va dirigit a persones majors d’edat amb la titulació ESO.

El Servei d’Ocupació Municipal (SOMI) de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP), juntament amb l’empresa SH Concept Formació, posa en marxa un nou curs de socorrisme que s’impartirà a partir del 10 de gener. Aquest permetrà obtenir el certificat de professionalitat en socorrisme en instal·lacions aquàtiques amb accés directe al ROPEC i permetrà treballar en piscines, parcs aquàtics i piscines naturals a tota Catalunya i a l’Estat espanyol.

S’oferiran 15 places i va dirigit a persones majors de 18 anys que han de disposar de la titulació ESO i superar una entrevista personal i una prova física-aquàtica, tal com explica Carme Ramírez del SOMI.

Marc Micaló d’SH Concept Formació, l’empresa que oferirà els cursos, detalla que les persones que facin la preinscripció i no superin la prova física de natació rebran consells per tal que puguin entrenar i millorar la seva tècnica abans de l’inici del curs.

La formació tindrà una durada total de 370 hores i inclourà classes pràctiques a la Piscina Municipal de Palafrugell i teòriques a Can Genís. El curs es dividirà en diferents mòduls, com els dedicats a la natació i les habilitats aquàtiques, a la prevenció d’accidents, al rescat d’accidentats i als primers auxilis.

A més, cal afegir que aquesta formació està subvencionada i, per tant, és gratuïta i oberta a tothom, tant a persones amb feina com a l’atur.

Cartell de socorrisme 2022

Bones valoracions de les passades edicions

Aquesta no serà la primera edició dels cursos de socorrisme a Palafrugell. L’any passat el SOMI en va dur a terme dos després de detectar la falta de professionals en aquest sector i la seva elevada demanda. La valoració que es fa de les passades edicions és bona i es remarca que l’índex d’ocupació va ser alt.

Micaló apunta que fa dècades que a Catalunya hi ha una manca de socorristes. Per aquest motiu, s’ofereix una formació general per tal que puguin treballar tant en piscines com en espais aquàtics naturals, com poden ser les platges. A més, remarca que aquesta problemàtica es va agreujar quan es van ampliar el nombre d’hores necessàries de formació.

Voluntat de poder impartir classes en espais naturals

Per altra banda, des del SOMI i SH Concept Formació s’està treballant per poder impartir classes a la platja de Llafranc en un futur. Això permetria preparar millor els i les professionals en els espais aquàtics naturals. No obstant això, Carme Ramírez i Marc Micaló remarquen que és un procés llarg. És una decisió que no és a les seves mans i que, per tant, no s’aplicarà en aquesta promoció.

Per acabar, recordar que les persones interessades en el curs poden tenir més informació a la web de l’IPEP o trucant al SOMI, al 972 61 18 20.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).