Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


273 denúncies a Palafrugell per estafa a Internet

Escrit per el 26 de Maig de 2023

Augmenten els delictes d’estafa a través d’Internet i Palafrugell “té bona salut pel que fa a la seguretat”. Són les conclusions de la trobada de la Junta Local de Seguretat que es va fer aquesta setmana amb la representació dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, Bombers, tècnics de Protecció Civil i la Policia Local.

A la Junta Local de Seguretat, es va destacar que Palafrugell és segur i amb xifres delinqüencials molt baixes, tot i la complexitat del municipi i respecte a altres poblacions amb característiques similars.

Tot i això, es va explicar que a Catalunya han incrementat els delictes d’estafa, especialment a través d’Internet. Segons les fonts policials, en l’últim any, a Palafrugell se n’han denunciat 273.

Per altra banda, es va explicar que el nombre de delictes contra el patrimoni són baixos i que s’han fet tasques de prevenció i la reacció ràpida del cos policial. També, es va destacar que en la majoria de delictes es va identificar, investigar i detenir els autors.

Segons les dades de la Junta Local de Seguretat, en l’últim any s’han produït 49 robatoris a l’interior de domicilis, incloent-hi les segones residències; 71 robatoris en interiors de vehicles, que ha suposat una disminució respecte abans de la pandèmia; 23 robatoris en establiments o locals comercials; 4 en empreses i 12 amb violència.

Paral·lelament, es van detenir 175 persones, de les quals 118 per part de la Policia Local. Es van detectar 132 delictes contra la seguretat viària. En aquest cas, 62 van ser per conduir sota els efectes de l’alcohol, 27 per no tenir el permís de conduir i 2 per conduir sota els efectes de les drogues.

Es van fer 246 controls de trànsit i 1600 proves d’alcoholèmia amb un 10% de positives. Es van aixecar 900 actes per no respectar l’ordenança de civismes i unes cinc-centes per la infracció de la llei 4/2015. 

A més, es van fer 171 presentacions i xerrades en els centres educatius de Palafrugell. Això va suposar arribar a gairebé 3.000 alumnes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).